Twitter’ın kendi emojisi Twemoji geliyor!

Share

Emojiler ilk olarak 1990‘lı yıllarda Japonlar tarafından kullanılmaya başlandı. Akıllı telefonlara da dahil edildiğinde kullanıcılar duygularını mesajlar yerine emojilerle anlatmaya başladı ve çok daha popüler hale geldi.

Emojiler her uygulama ya da işletim sistemi için farklılıklar gösteriyor. iOS platformunda memojiler yer alırken Snapchat’te bitmojiler bulunuyor. Artık Twitter’da da Twemoji adında kendi emojileri bulunacak.

Bugün Twemoji‘yi tanıtan Twitter artık uygulama içerisinde kendi emojilerini kullanabileceğini duyurdu. Ayrıca kullanıcılara hikayelerine kolaylıkla yeni gelen emojileri eklemek için arama seçeneği bile sunduğunu açıkladı. Bunun yanı sıra Twemoji, kullanıcıların ruh hallerini Fleet çerçevesi ile göstermelerine de yardımcı olacak.

https://static.shiftdelete.net/wp-content/uploads/2021/02/twitter-kendi-emojisi-twemojiyi-1duyurdu-1.jpg

Hikayeler özelliği nasıl ortaya çıktı ?

Snapchat, insanların resimler ve videolar yükleyerek arkadaşları ve aileleriyle etkileşime geçebilecekleri hikayeleri olan ve ayrıca kamera seçeneklerine filtre ekleme konsepti sunan ilk sosyal medya platformuydu. Bu özellikleriyle birçok kullanıcı tarafından beğeniyle karşılandı ve bir anda popüler oldu.

Snapchat’ın ardından, Instagram “hikayeler” ile bu özellikleri kendi uygulamasına taşıdı. Diğer platformda olduğu gibi özel efektleri ve filtreleri de ekledi. Ardından Facebook ve WhatsApp da bu özelliği kendi uygulamalarında sunmaya başladı.

Twitter da kısa süre önce ‘Fleets’ adında kendi özelliğini duyurdu. Ancak bu özellikte henüz filtrelerin ve özel AR efektlerin yer almayışı kullanıcı tarafında hoş karşılanmadı.

https://shiftdelete.net/twitter-kendi-emojisi-twemojiyi-duyurdu

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...