Johnson & Johnson aşısı tek dozu ile acil kullanım onayı aldı

Share

Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi devam ederken Pfizer ile Moderna aşıları Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanılmaya başlanmış ve Johnson & Johnson gibi firmalar ise tek dozluk aşıları geliştirmişti.

Şimdi ise The US Food and Drug Administration ( FDA ) yani ”Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi” kurumu Cumartesi günü tek dozluk Johnson & Johnson aşısına acil kullanım onayı verdi. Yeni onay ile birlikte Amerikan pazarında 3 farklı aşı kullanıma sunulmuş oldu.

Tek dozluk Johnson & Johnson aşısı acil kullanım onayı aldı

Şubat ayında resmi kanallar tarafından tek doz Johnson & Johnson aşısının küresel pandemiyi önlemede %66 oranında etkili olduğu açıklanmış ve firma yetkilileri onay için FDA kurumuna başvurmuştu.

Aralık ayında Pfizer ve Moderna aşılarının ( sırasıyla %95, %94 etkinlik oranları olduğu öne sürülen ) kullanımını onaylayan FDA kurumu şimdi tek dozluk Johnson & Johnson aşısının kullanımının onayladı.

Ağır formlara karşı %85, hastaneye yatışlara ve mortaliteye ( ölüm ) karşı %100 etkili olduğu öne sürülen tek dozluk Johnson & Johnson aşısının kullanıma sunulması planlanıyor. Firma yetkilileri Amerika Birleşik Devletleri iç pazarına Haziran sonuna kadar toplamda 100 milyon doz aşı sağlayabileceklerini iddia etti. Yeni aşı haftaya Amerika Birleşik Devletleri’nde uygulanmaya başlayacak.

https://www.donanimhaber.com/tek-dozluk-johnson-johnson-asisi-acil-kullanim-onayi-aldi--130648

Ferhan Demir

İçinde her daim kıpırdanan editoryal haykırışı Serinletici ile hayata geçiren Ferhan Demir tam bir yabancı dizi tutkunu. Kore dizilerinden anime'lere uzanan bu geniş yelpaze Ferhan için kuşkusuz bir başlangıç noktası ama asla bir son nokta değil. Hayatın teknoloji ve kültür sanat ihtiyacını da yazılarına dökmeye kararlı olan Ferhan, Ankara'da özel bir şirkette ömrünü tüketmekle meşgul...

You may also like...