Amazon, uygulama ikonuna ‘Hitler’ ayarı yaptı

Share

Ocak ayında kullanıma sunulan yeni Amazon logosu, üst kısmında yer alan mavi bant şeridi nedeniyle akıllara Adolf Hitler bıyığını getirmesiyle tartışmalara neden olmuştu. Sosyal medyayı adeta ikiye bölen bu tartışmalar sonucunda nihayet şirket konuya el attı. Küçük birkaç dokunuş ile uygulama simgesini düzenledi.

Amazon’un 2021 yılı başlangıcında yenilediği uygulama simgesi sosyal medya üzerinden yoğun tartışmalara odak olurken; henüz 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde logonun değiştirildiği ortaya çıktı. İlk bakışta göze oldukça estetik gelen bu logo; biraz dikkatli incelendiğinde yukarıdaki mavi şerit yüzünden toothbrush moustache adı verilen bıyık türünü akıllara getiriyordu. Söz konusu bıyık türüyle özdeşleşen ise iki popüler tarihi figür bilinmekte; bunlardan biri Charlie Chaplin, bir diğeriyse Nazi diktatörü Adolf Hitler…

Amazon, tartışılan logoya ‘Hitler’ ayarı yaptı

Hal böyleyken uygulama simgesine bakıp Nazi liderini anımsayan birçok akıllı telefon kullanıcısı; Amazon’a karşı da ister istemez mesafe takınmaya başlamıştı. Ancak birkaç aylık gecikmeyle de olsa şirket nihayet kullanıcıları bu algı probleminden kurtaracak bir yeniliğe gitti ve kendi deyimleriyle logoya biraz makyaj yaptı. İşte yenilenen Amazon logosu:

Amazon logo

Yapılan değişiklikler şirket sözcüsü tarafından şöyle tanımlandı:

“Her zaman müşterilerimizi memnun etmek için yeni yollar araştırıyoruz. Yeni simgeyi, müşteriler alışveriş yolculuğuna telefonlarında başladıklarında; tıpkı kapı adımlarında kutularımızı gördüklerinde yaptıkları gibi beklenti, heyecan ve neşe uyandıracak şekilde yeniden tasarladık.”

Düzenlenen logoyla birlikte ortada herhangi bir sorun kalmadı gibi görünmekte. Peki ya size göre de eski Amazon logosu gerçekten Hitler’i çağrıştırıyor muydu? Fikirlerinizi bizlerle yorumlar bölümünden paylaşabilirsiniz!

https://shiftdelete.net/amazon-logosu-hitler-benzetmesi-nedeniyle-degistirildi

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...