WhatsApp’a bilgisayardan görüntülü görüşme özelliği geldi

Share

Koronavirüs nedeniyle görüntülü görüşme uygulamalarına talep arttı. Bu talebi karşılamak isteyen WhatsApp, odadaki kişi sayısını artırmıştı ancak bilgisayardan görüntülü görüşme yapmak isteyenlere yönelik herhangi bir çözüm sunamamıştı. Bilgisayardan görüntülü görüşmek isteyen kullanıcılar Zoom, Teams, Discord, Skype gibi uygulamalara yönelmek zorunda kaldı.

WhatsApp geç de olsa masaüstüne görüntülü ve sesli görüşme özelliği getirdi. WhatsApp’ın PC ve Mac uygulamalarını kullanarak sevdiklerinizle görüntülü veya sadece sesli görüşme gerçekleştirebilirsiniz. Görüşmeler uçtan uca şifreli bir şekilde aktarılıyor.

Aynı anda sadece bir kişiyle görüşme yapılabiliyor. WhatsApp’tan yapılan açılamada, “İleride bu özelliği sesli ve görüntülü grup aramalarını da kapsayacak biçimde genişleteceğiz.” denildi.

WhatsApp'a bilgisayardan görüntülü görüşme özelliği geldi

Görüntülü görüşme özelliği bugün itibariyle herkesin kullanımına sunulmaya başlandı. Yaklaşık 1 hafta içerisinde herkese ulaşmış olacak.

https://www.donanimhaber.com/whatsapp-a-bilgisayardan-goruntulu-gorusme-ozelligi-geldi--130799

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...