Netflix, hesap paylaşımını engelleyecek önlemler alıyor

Share

İnternet üzerinden film ve dizi izlemenin en popüler yolu olan Netflix, neredeyse herkesin olmazsa olmazı. Şirket, belli bir ücret karşılığında alınan aboneliklerle yapımları izlemenize müsaade ediyor. Ancak son gelen haber, popüler yayın platformunun kullanıcılarını üzecek gibi duruyor. Netflix, hesap paylaşımı dönemini bitirmeye hazırlanıyor.

Netflix, hesap paylaşımı yapmanızı engelleyecek

Netflix, her kullanıcının kendi aboneliğini alması gereken bir şirket. Yine de platform, aynı evde yaşayan kullanıcılar için bazı çözümlere sahip. Temel, Standart HD ve Özel Ultra HD olarak üç paket sunan şirket, aldığını pakete göre dört cihaza kadar aynı anda kullanımı destekliyor. Ancak bu yöntem aynı evde yaşayan kullanıcılar kadar, hesabını ortak kullanarak masrafı azaltmak isteyen kullanıcıların da işine yarıyor.

Netflix hesap paylaşımı

Bu durumun farkında olan Netflix, görünüşe göre artık buna müsaade etmeyecek. Aynı evde yaşamamasına rağmen hesabını ortak kullanan bazı kullanıcılar, son dönemde bir bildirim almaya başladı. Bildirimde, “Eğer bu hesabın sahibiyle aynı evde yaşamıyorsan, izlemeye devam etmek için kendi hesabına ihtiyacın var.” yazıyor. Hemen ardından ise hesap sahibine gönderilen bir kodun girilmesi gerekiyor. Netflix, hesap paylaşımı konusunu bu şekilde azaltmak ve ortadan kaldırmak istiyor.

Bildirimi alan kullanıcıların kodu girmesi, ya da “sonra doğrula” seçeneğine tıklaması gerekiyor. Görünüşe göre uygulama, şu an için sadece küçük bir grubu hedef alıyor. Ancak zaman içinde tüm kullanıcıların uğraşması gereken bir sürece dönüşecek gibi duruyor. Netflix, hesap paylaşımını bu şekilde sonlandırabilecek mi merak konusu.

https://shiftdelete.net/netflix-hesap-paylasimini-bitirmeye-hazirlaniyor

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...