Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alındı

Share

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal görevden alındı ve yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu getirildi.

Böylece 21 ay içerisinde üçüncü kez Merkez Bankası başkanı değiştirilmiş oldu.

Ağbal, Kasım 2020’de, Temmuz 2019’da göreve getirilen Murat Uysal’ın yerine Merkez Bankası Başkanlığı’na atandı. Ağbal’ın atanmasından iki gün sonra da Berat Albayrak Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifa etti.

Ağbal, dört ayı biraz aşan görev süresiyle Türkiye tarihinde en kısa Merkez Bankası Başkanlığı yapan isimler arasında yer aldı. Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarları tarafından atanan beşinci ve en kısa görevde kalan TCMB Başkanı oldu.

Ağbal’ın göreve getirilmesi, finans piyasaları tarafından Türkiye’nin yeniden geleneksel para politikalarına geri döneceği beklentisiyle olumlu karşılanmıştı.

BB

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...