Telegram’a Clubhouse benzeri özellik geliyor

Share

Son zamanların en popüler uygulamalarından Clubhouse, birçok şirketi harekete geçirdi. Twitter’dan sonra Telegram da sesli sohbet özelliklerini devreye aldı.

Yakın zamanda Twitter, “Spaces” adıyla Clubhouse benzeri özelliğini devreye almıştı. Türkiye’de de kullanıma açılan Twitter Spaces, henüz tüm kullanıcılar için aktif hale getirilmedi.

Telegram da ilk olarak Aralık 2020’de sunduğu sesli sohbetler özelliğini geliştirerek Clubhouse benzeri bir yapıya dönüştürdü. Sınırsız sesli sohbet özelliği sayesinde bir odada milyonlarca insanın bulunması mümkün oluyor. Ayrıca Clubhouse kullanıcılarının en çok zorlandığı konu olan sohbeti kaydetme özelliği, Telegram’da dahili olarak geliyor.

Temel olarak bir sohbet odası içinde sadece sesli sohbetlere izin veren Clubhouse, şimdilik yalnızca iOS yüklü cihazlarda çalışıyor. Uygulamanın nisan ayında Android yüklü cihazlara da gelmesi bekleniyor.

T24

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...