Düşük iPhone 12 mini talebi yüzünden Apple, Samsung’a tazminat ödeyebilir

Share

DeiPhone 12 mini satışları ile hayal kırıklığı yaşayan Apple, şimdi de Samsung’a tazminat ödemek zorunda kalabilir. Apple, iPhone 12 mini için Samsung’dan OLED paneller sipariş etti. Ancak iPhone 12 mini satışları beklenin çok altında kaldı. Bu beklenmedik durum ise firmayı zor durumda bırakmaya devam ediyor.

Apple, bu sene yaptığı lansmanda amiral gemisi serisine yeni bir aile üyesi ekledi. Diğer modellere göre daha küçük yapıda olan model, satışlarda beklentileri karşılayamadı. Bu ayın başında tedarikçilerden iPhone 12 mini parçası üretimini durdurmasını isteyen Apple, bunun için ise bazı firmalara tazminat ödeyebilir.

Üretim kesilmesi istenen tedarikçi firmalar arasında Samsung’ta yer alıyor. Kore medyasında ortaya çıkan bilgilere göre, Samsung tazminat için hazırlık yapıyor.

Tazminat haberlerinin doğru olma ihtimali ise yüksek. Apple 2019 ve 2020 yılında, söz verdiği ekran tedariğini gerçekleştirmediği için Samsung’a tazminat ödedi. Buna göre Apple, Samsung’a 2019 yılında 683 milyon dolar; 2020’de ise 950 milyon dolarlık ödeme yaptı.

iphone 12 mini, iphone 12 mini satışları, samsung tazminat, iphone 12 mini tazminat, apple tazminat

Samsung ve Apple arasında yapılan anlaşmanın detayları bilinmediğinden, Apple’ın ne kadar tazminat ödemesi yapacağı belli değil. Yeterince talep görmeyen iPhone 12 mini henüz rafa kalkmış değil. Buna karşın modelin düşük seyreden satışları sonrası Apple’ın bu tür bir karar vermesi sürpriz olmayacak.

Samsung Display’in OLED panel sevkiyatları Ocak ayında% 9 düşüşle 45 milyon adede düştü. iPhone 12 mini satışlarının yetersiz seviyede olması bu düşüşte rol oynadı. Apple ayrıca, iPhone 12 serisi için Ocak-Haziran üretim hedeflerini 75 milyon adede düşürdü.

Apple’ın tüm bu olumsuzluklara rağmen iPhone 13 serisinde de mini bir model üretme hazırlığında olduğu konuşuluyor. Ancak iPhone kullanıcıları hem ana model hem de mini modelden daha fazla özellik bekliyor. Apple’ın, iPhone 12 mini satışları sonrası tüketici ihtiyaçlarına cevap verip vermeyeceği ise merak konusu.

iPhone severlerin pek de tercih etmediği iPhone 12 mini özellikleri ise şu şekilde:

– Ekran: 5.4 inç OLED Super Retina XDR
– İşlemci: Apple A14 Bionic işlemci (5nm)
– Bellek ve Depolama: 4 GB RAM – 64 GB, 128 GB, 256 GB depolama
– Arka kamera: 12 Megapiksel f/2.4 ultra geniş açı ve 12 Megapiksel f/1.6 geniş açı kamera
– Ön kamera: 12 Megapiksel f/2.2 TruDepth ön kamera
– Batarya: 2.227 mAh
– Kullanım süreleri: Video oynatma, 15 saate kadar; Online video izleme, 10 saate kadar; Ses çalma:, 50 saate kadar
– Boyutlar: 131,5 mm x 64,2 mm x 7,4 mm (Uzunluk x Genişlik x Derinlik)
– Bağlantı: 5G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, Bluetooth 5.0, GPS, Lightning
– Kutu içeriği: iPhone ve şarj kablosu

https://shiftdelete.net/apple-iphone-12-mini-satislari-samsung-tazminat

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...