Microsoft Edge, Firefox’u geçti

Share

Microsoft’un Chromium tabanlı Edge tarayıcısı kullanıcı kitlesini arttırmaya devam ediyor. Firefox’u geçerek en popüler üçüncü masaüstü tarayıcısı olan Edge yakında Safari’yi de sollayabilir.

StatCounter araştırma şirketi masaüstü tarayıcıların kullanım oranlarıyla ilgili son istatistikleri paylaştı. Yayınlanan veriler Microsoft’un Chromium tabanlı Edge tarayıcısının atağa kalkarak Firefox’u geride bıraktığını gösteriyor.

2021’in Mart ayı itibarıyla masaüstü ve dizüstü bilgisayar kullanıcılarının %8.04’lük kısmı Microsoft Edge’i seçti. Geçen yılın Mart ayında bu rakam %0.57 seviyesindeydi. Yani tarayıcının büyüme oranı son derece etkileyici.

Microsoft Edge, Firefox'u geçerek en popüler üçüncü tarayıcı oldu

Chrome zirveye alıştı

Edge şu anda en popüler üçüncü masaüstü tarayıcısı konumunda. Koltuğunu Microsoft’un tarayıcısına kaptıran Firefox ise %7.97’lik payla dördüncülüğe geriledi. İkinci sırada %10.13 kullanım oranına sahip Safari yer alıyor.

Edge bu ivmeyi devam ettirmesi durumunda yakında Safari’yi de geride bırakabilir. Google Chrome’un %67.09 payla liderliğini sürdürdüğünü görüyoruz. Tarayıcının yakın gelecekte de birinciliği kaptırması pek mümkün görünmüyor.

https://www.donanimhaber.com/microsoft-edge-firefox-u-gecerek-en-populer-ucuncu-tarayici-oldu--131975

Olgu Atanay

Olgu, Serinletici'ye teknoloji stajyeri olarak hızlı bir giriş yaptı. Aynı hızı yazarlık yolunda kullanma konusunda en ufak bir kuşkusu yok.

You may also like...