Twitter, Clubhouse’a 4 milyar dolar teklif etti

Share

Halihazırda Clubhouse için rakip bir uygulama geliştiren Twitter, iddialara göre şirketi satın almak için de girişimlerde bulunuyor. Bloomberg’in haberine göre Twitter, Clubhouse’la yaptığı satın alma görüşmelerinde 4 milyar dolar teklif etti.

Geçen sene faaliyete geçen ve canlı sesli konuşmalar düzenleme imkanı sunan Clubhouse, ünlüler, ve teknoloji CEO’ları gibi isimlerle popüler hale geldi. Şu anda yalnızca iOS platformunda bulunan ve davetliler aracılığıyla katılmanın mümkün olduğu uygulama, 10 milyondan fazla kişi tarafından indirildi.

Twitter Clubhouse için 4 milyar dolar teklif etti!

Bloomberg’in haberine göre ise sosyal medya devi Twitter ve Clubhouse arasında satın alma görüşmeleri gerçekleşiyor. Twitter’ın mı yoksa Clubbhouse’un mı teklif götürdüğü bilinmezken konuşulan rakamın 4 milyar dolar gibi bir fiyat olduğu ifade edildi. Bu iki platformun sesli sohbet alanındaki rekabeti ettiği düşünüldüğünde, Twitter’ın rakibini devre dışı bırakmak için hamle yaptığı konuşuluyor.

Bununla birlikte Clubhouse sadece Twitter değil, Discord, LinkedIn ve Slack da dahil olmak üzere pek çok rakiple karşı karşıya. Bu diğer platformlar zaten milyonlarca kişinin yerleşik kullanıcı tabanlarının yanı sıra tamamen oluşturulmuş web, iOS ve Android uygulamaları ile birlikte hareket ediyor. Bu firmalara erişmek için çalışmalar gerçekleştiren Clubhouse da, Android uygulamasını oluşturmak için mühendislerle anlaşma yaptı. Firma ayrıca bu hafta, içerik oluşturucuların para kazanmasının bir yolu olarak uygulama içinde para kazanmayı mümkün hale getirdiğini ve gelirden pay almayacağını söyledi.

Twitter Spaces ise hem Android hem de iOS’ta kullanıma sunuldu. Şirket ayrıca bir web sürümü yayınlamayı ve uygulamanın yeteneklerini tüm kullanıcılarına açmayı planlıyor. Twitter’ın Clubhouse’u satın almak istemesi rekabeti ortadan kaldırmak ve uygulamanın kullanıcı tabanını ele geçirmek istemedikçe, tamamen bir anlam ifade etmiyor. Ancak her iki durumda da, Twitter ve Clubhouse birbiriyle mücadele etmeye devam edecek.

https://shiftdelete.net/twitter-clubhouse-icin-4-milyar-dolar-teklif-etti

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...