İntikam Mevsimi – A. Yasemin Eren

Share

Bu kitabı okumadan önce mutlaka serinin ilk kitabı olan “Güç Mevsimi” eserini okumanız gerekiyor. Bu sayede serinin ikinci kitabında yaşananları daha iyi anlayacaksınız ve konuya hakim olmanız kolaylaşacak.

Güç Mevsimi’nde güçlerin savaşmasıyla elde edilen zaferin tadıyla yaşamlarına devam eden Henry Goldman ve Daniel Raymond’un bilmedikleri çok önemli bir sır vardır. Bu sırrın hayatlarını etkileyeceğinden habersiz yaşamlarına devam ederken bu sır kendi mevsimini bekliyordu: İntikam Mevsimi’ni

Yaşanan olayın üzeri kapanmış, güçler paylaşılmış ve yeni bir dönemin çanları çoktan çalmıştı. Ancak bu yeni döneme güçlerin hepsi Henry Goldman’ın elinde değildir. Yeni bir düşmanı, alt etmesi gereken biri ortaya çıkmıştı: Edward Tyson. Teknolojinin ve uzayın hakimi olan bu adam, kendilerine sunulmuş bir ceza gibiydi. Peki ne yapılması gerekiyordu?

Yaşamak ve düşmanlarından korunmak için yeni bir kimliğe bürünmesi gerektiğini bilen Emma, ancak bu şekilde gizlenerek hayatını sürdürebileceğinden emindi. Olayın üzerinden beş yıl geçmiş, ancak Emma’nın ruhuna etkisi izini hiç kaybettirmeden, bu izler yüreğinde harlanarak yeni kimliği ile yaşamını sürdürürken hayatın karşına koydukları ile zamanın intikam mevsiminin zilleri kendini gösterdi.

“Ne enteresan değil mi? Biz ne plan yaparsak yapalım hayat aslında kendi planını uyguluyor.”

Bir anda, soluksuz bir şekilde okuyacaksınız ikinci kitabı. Tempo kaybolmadan, güçlerin kıran kırana çarpışmasına şahit olacaksınız. Kitap öyle bir yerde bitti ki, üçüncü kitabı sabırsızlıkla bekliyorum. Yazarın kalemini baya seviyorum. Okuyucuyu sorgulatan ve düşündüren konuları güç üzeriden ele alarak aktarıyor.

Teknoloji, insan psikolojisi, aşk, kıskançlık, güç gibi insanın yaşamında olan duygu ve durumları okurken yaşadığınız dünyadaki olaylara farklı bir gözle yeniden düşüneceksiniz. Ayrıca kitabın sonunda bulunan “Esinlenilen Kaynaklar” bölümünün olması sayesinde yazarın derin bir araştırma yaparak, incelikle bu seriyi yazdığını fark edeceksiniz.

Sizi şaşırtan, etkileyen ve düşündüren kitaplardan hoşlanıyorsanız bu seriye bir şans verebilirsiniz.

“Gelecekten korkmak istemiyorsan onu şekillendirmen gerekir.”

“Başarı, bulunduğun noktayla varmak istediğin hedefinin arasındaki derinliktir.”

“Bu bir tercih meselesi, unutma ki hayatta en mutlu insanlar zengin olanlar değil, her şeyin tadını en iyi şekilde çıkaranlardır. ”

“Bir duygu değişiyorsa o duygu zaten hiç var olmamıştır. Çocukluğumdan beri dinlediğim müzikler, okuduğum kitaplar, görüştüğüm arkadaşlarım vardır. Aradan zaman geçse de onları hala çok severim.”

Fulden Ufacık

İstanbul Üniversitesi’nde işletme eğitimi gören Fulden, okuduğu kitaplar ile kitap sevgisi aşılamayı amaçlıyor. Onun istediği hayatınızdaki dertlerden beş dakika bile olsa uzaklaşıp başka dünyalara yelken açmanızı sağlamak.

You may also like...