Kripto paralar sert düşüş yaşadı

Share

Son dönemin en popüler konularının başında gelen kripto paraların kimi yatırımcılarına kazandırırken kimi kaybettirdi. Bugün başta Bitcoin, olmak üzere diğer coinler de düşüşe geçti. Kripto para Bitcoin, bu hafta Çarşamba günü sabah saat saatlerinde 64 bin dolar barajını aştıktan sonra bugün 56 bin dolara kadar düştü.

Piyasanın en yüksek hacmine sahip Bitcoin, dalgalı seyrine devam ediyor. Dönem dönem yakaladığı artış ile yatırımcıları kendine çeken kripto para birimi, kazandırdığı kadar kaybettirmesiyle de meşhur hale geldi.

Bitcoin bugün yüzde 10’luk değer kaybına uğrarken, Ethereum yüzde 11’lik değer kaybıyla 2.216 dolar seviyesine kadar düştü.

Altcoinlerde de ciddi düşüş görülüyor. Elon Musk’ın tweet’leriyle desteklediği Dogecoin yüzde 25 düşüş gösterdi. XRP (Ripple) yüzde 17 değer kaybederek 1,32 dolara gerilerken, Litecoin yüzde 17,53 düşüşle 262 dolar civarında işlem görüyor.

https://static.shiftdelete.net/wp-content/uploads/2021/04/bitcoin-dususe-gecti-56-bin-dolar.jpg

Ani düşüşlerin tam olarak sebebi belli olmasa da Coindesk’in haberine göre ABD Hazine Bakanlığı’nın bazı finansal kuruluşlara “kripto para birimleri kullanarak kara para akladıkları” sebebiyle ceza uygulayacağına dair söylentiler kripto paraların düşüşünde etkili oldu.

Türkiye’de kripto varlıkları ile ödeme yapma işlemleri yasaklandı

Ülkemizde bazı esnafların kripto para ile ödeme almaya başladığını açıklamasının ardından geçtiğimiz günlerde kripto paralardan vergi alınma durumu konuşulmaya başlanmıştı. 16 Nisan gecesinde Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik ile yeni bir yasak getirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni bir yönetmelik yayınlayarak kripto paralarla ödeme almayı/yapmayı yasakladı. Resmi Gazete’de yer alan yönetmelik 30 Nisan 2021’de yürürlüğe girecek.

https://shiftdelete.net/bitcoin-dususe-gecti-56-bin-dolar

Doğan Kanzuk

İş dünyasının deneyimli ismi Doğan Kanzuk, kendine ayırdığı zamandan biraz daha feragat edip ekonomi, para, iş dünyası ve profesyonel hayata dair pek çok şeyi Serinletici penceresinden takipçilerine ulaştırıyor.

You may also like...