Honda, tamamen elektrikli ‘SUV e:’ modelini tanıttı

Share

Honda, şu anda sürmekte olan Şangay Otomobil Fuarı‘nda yeni konsept aracını açıkladı. Oldukça garip bir şekilde noktalanmış adı olan Honda SUV e:, tamamen elektrikli spor bir SUV olarak öne çıkıyor.

“Honda E” elektrikli şehir hatchback‘in iyi eleştiriler almasıyla birlikte Honda‘nın benzer bir konsepti crossover form faktöründe takip etmesinin mantıklı olduğu düşünülüyor.

Honda’nın Çin‘de elektrifikasyon için büyük planları var. Şirket, bu gösteri arabasının önümüzdeki beş yıl içinde orada tanıtmayı planladığı 10 tamamen elektrikli araçtan ilki olduğunu belirtiyor.

Honda konsept aracın teknik özellikleri hakkında henüz detaylı bir bilgi paylaşmadı. Honda SUV e: ‘nin, selefinden farklı olarak dört kapısı var ve burnunda Honda ambleminin arkasında gerçek bir şarj portu bulunuyor.

Yeni konsept araçta Honda’nın devasa hava girişleri, altta bir çift LED ışık şeridi bulunan şeffaf bir yüzeyle değiştirildi. Bu ışıkların aynı zamanda külbütör panellerinin etrafına sarıldığını da belirtelim.

Genel olarak Honda SUV e:‘nin stili, kontrast bir çatı ve daha yontulmuş kanatlarla biraz daha şık bir model olan HR-V‘yi çağrıştırıyor.

Prototip, üçüncü nesil Honda Connect sistemi ile donatılmış. Aracın bu sistem sayesinde, ses tanımaya büyük ölçüde bağlı olduğu, akıllı ev aletlerini çalıştırabileceği, sürüş sırasında çevrimiçi alışveriş yapabileceği, bir akıllı telefon aracılığıyla araç işlevlerine erişebileceği ve OTA yazılımını güncelleyebileceği belirtiliyor.

Ek olarak şirket mevcut navigasyon ve bilgi-eğlence sistemini de güncelliyor ve bu yılın sonlarında Honda araçlarında kullanıma sunmaya başlayacak.

Honda SUV e: prototipin, üretime hazır olduğu görülüyor. Ve modelin yakında yola çıkmaya elverişli bir versiyonu bekleniyor.

https://shiftdelete.net/honda-tamamen-elektrikli-spor-aracini-tanitti

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...