Türkiye GP, 2021 F1 takvimine Kanada’nın yerine dahil oldu

Share

Formula 1, bugün yaptığı açıklama ile Türkiye’nin 2021 F1 takviminde Kanada Grand Prix’sinin yerini alarak spora ev sahipliği yapacağını resmen duyurdu.

Formula 1’den yapılan açıklamaya göre 11-13 Haziran tarihleri arasında Formula 1’e ev sahipliği yapması planlanan Kanada Grand Prix’si arka arkaya ikinci kez iptal edildi.

Formula 1, o tarihler için Intercity İstanbul Park’la anlaştı ve yarış, 11-13 Haziran tarihleri arasında yeniden Türkiye’ye gelecek.

Türkiye, 6 Haziran’da Bakü yarışı gerçekleştirileceği için, Montreal’in yerini alma konusunda en ideal adaydı ve beklendiği üzere Formula 1’in tercihi Türkiye oldu.

Formula 1’den yapılan açıklamada, Kanada’da devam eden kısıtlamalar ve 14 günlük karantina kuralı, yarışın iptal edilmesine neden oldu.

Formula 1 CEO’su Stefano Domenicali, “Bu sezon Kanada’ya gidemeyecek olmak büyük hayal kırıklığına neden olsa da, geçen sezonki inanılmaz yarıştan sonra Türkiye’nin yeniden takvime gireceğini açıklamaktan büyük heyecan duyuyorum.”

“Tüm taraftarlarımızın sezonun dramatik başlangıcından ötürü heyecanlı olduğunu biliyorum ve Türkiye, pist üstünde harika mücadelelerin olduğu muhteşem bir pist.”

“Son haftalardaki tüm çabalarından ötürü Kanada’daki organizatörlere ve yetkililerle teşekkür etmeliyim. Fakat seyahatle ilgi durum, planlarımızı imkansız hale getirdi.” derken, Türkiye yetkililerine ve organizatöre, yarışa ev sahipliği yapmak adına gösterdiği ilgiden ötürü teşekkür etti.

Türkiye Grand Prix’sinin seyircili mi yoksa seyircisiz mi yapılacağı henüz bilinmiyor. Bununla ilgili kararın ilerleyen süreçte verilmesi bekleniyor.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...