Chromebook satışları neredeyse beş kat arttı

Share

Chrome OS işletim sistemiyle çalışan dizüstü bilgisayar satışları patlama yaptı. IDC’nin verilerine göre sevkiyatlar bir önceki yılın aynı dönemine göre 4.6 kat yükselmiş durumda.

Koronavirüs salgını sonrasında uzaktan çalışma ve eğitime geçiş ile birlikte bilgisayar ve tablet satışları güçlü bir şekilde arttı. Birçok ülkede eğitim segmentinde aktif olarak kullanılan Chromebook satışları da buna dahil.

IDC’nin verilerine göre sadece bu yılın ilk çeyreğinde dünya genelinde 13 milyon adet Chromebook satıldı. Yani Chrome OS çalıştıran dizüstü bilgisayar satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre 4.6 kat yükselmiş durumda.

Chromebook satışları neredeyse beş kat arttı: HP pazar lideri

Chromebook alanında pazar liderli olan HP, sevkiyatlarını %634 oranında artırdı. İlk beş üretici arasında satışları sırasıyla %356, %151, %327 ve %496 yükselen Lenovo, Acer, Dell ve Samsung bulunuyor.

Chromebook satışları neredeyse beş kat arttı: HP pazar lideri

Tablet satışları ise %55.2 artarak 39.9 milyon adede ulaştı. Pazar liderliği hala 12.7 milyon tablet satan ve satışlarını %64.3 artıran Apple’ın elinde. Cupertinolu şirketin arkasından Samsung, Lenovo, Amazon ve Huawei markaları geliyor.

https://www.donanimhaber.com/chromebook-satislari-neredeyse-bes-kat-artti-hp-pazar-lideri--132952

 

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...