2021 Skoda Fabia tanıtıldı

Share

Yeni Skoda Fabia bugün tüm detaylarıyla resmi olarak tanıtıldı. Volswagen Polo dahil grubun diğer güncel modellerinde kullanılan MQB A0 platformuna geçen yeni Fabia pek çok yenilikle geldi.

Uzun süredir ipucu görselleriyle karşımıza çıkan yeni Skoda Fabia sonunda resmi olarak tanıtıldı. Platform değiştiren kompakt hatchback artık daha ferah bir yaşam alanı ve gelişmiş teknolojiler sunuyor.

Volkswagen Grubu’nun MQB-A0 platformu üzerine inşa edilen dördüncü nesil Fabia’nın ölçülerinde dişe dokunur bir artış söz konusu. Yeni Fabia’nın uzunluğu 4107 mm, genişliği 1780 mm, yüksekliği 1460 mm, aks mesafesi ise 2564 mm olarak açıklandı. Bu kapsamda selefine kıyasla 110 mm uzadığını ve 48 mm genişlediğini söylemek mümkün. Aks mesafesi de 94 mm kadar artan kompakt modeldeki tek azalış yükseklik tarafında (-7 mm) karşımıza çıkıyor.

2021 Skoda Fabia, ölçülerindeki artış sayesinde daha ferah bir yaşam alanı vadediyor. Ayrıca yapılan açıklamaya göre bagaj hacmi de 50 litre artışla 380 litreye ulaşmış durumda. Bu alan arka koltuklar yatırıldığında 1190 litreye ulaşıyor. Öte yandan Skoda, yeni nesil Fabia’nın boyutlarındaki artışa rağmen ağırlığın neredeyse aynı kaldığının altını çiziyor.

2021 Skoda Fabia’daki konsol tasarımının Octavia’dakine benzediğini görebiliyoruz. Üstelik iki kollu direksiyonun tasarımı büyük kardeşiyle birebir aynı. Bu direksiyonun hemen arkasındaysa giriş seviyesinde 3,5 inç ekrana sahip, üst paketlerden itibarense tamamen dijital 10,2 inç gösterge panelini görüyoruz. Konsolun merkezindeyse standart olarak 6.8 inç olarak gelen ya da opsiyonel olarak 9.2 inç boyutuna yükseltilebilen multimedya ekranı bulunuyor.

2021 Skoda Fabia, yeni tasarımı ve teknolojileriyle karşınızda

Yeni Fabia’da konsolun merkezindeki hava menfezleri bu alandaki tasarımla uyumlu görünecek şekilde köşeli olarak tasarlanmış. Kenarlardaki hava menfezleriyse yuvarlak şekle sahip. Klima kontrollerine baktığımızda döner düğmelerin de dahil olduğu fiziksel tuşlar görüyoruz. Orta konsoldaysa vites kolunun hemen önünde kablosuz akıllı telefon şarj ünitesi mevcut. Ayrıca geleneksel el freni kolu da varlığını sürdürüyor.

2021 Skoda Fabia’nın yeni nesil EVO motorlar ve düşük hava sürtünme katsayısı ile yakıt tüketimi konusunda oldukça cimri davranacağı belirtiliyor. Hava sürtünme katsayısı demişken, güncel modelde 0.32 olan bu değer yeni nesilde 0.28’e çekilmiş ki Skoda bunun kompakt hatchback sınıfındaki en iyi değer olduğunu belirtiyor.

Skoda, hava sürtünme katsayısındaki gelişimi yeni tasarım jantlar ve tekerleklerin etrafındaki hava akımının optimize edilmesi gibi değişikliklerle başarmış. Ayrıca Octavia modellerinde karşımıza çıkan, alt panjurda bulunan aktif hava kapakları da bu konuda önemli bir rol oynamış.

2021 Skoda Fabia motor seçenekleri

Yeni nesil Fabia’nın kaputu altında beş farklı seçeneğe yer verilmiş. Giriş seviyesinde üç silindirli 1.0 MPI atmosferik motor yer alıyor. 65 bg ve 80 bg olmak üzere iki farklı güç çıkışına sahip bu motor 90 Nm tork üretiyor ve 5 ileri manuel şanzımanla tercih edilebiliyor.

Bir üst kademede iki farklı 1.0 litre TSI motor seçeneği karşımıza çıkıyor. Bu üç silindirli turbo motorlardan ilki 95 beygir ve 175 Nm tork üretiyor. İkinci seçenek ise 110 beygir ve 200 Nm tork üretiyor. İlk seçenek sadece 5 ileri manuel şanzımanla tercih edilebilirken, daha güçlü olan 6 ileri manuel veya 7 ileri DSG ile satın alınabiliyor.

2021 Skoda Fabia, yeni tasarımı ve teknolojileriyle karşınızda

2021 Skoda Fabia’nın en üst kademesinde ise dört silindirli 1.5 TSI ünite mevcut. 150 beygir ve 250 Nm tork üreten bu motor yalnızca 7 ileri DSG ile tercih edilebiliyor. Görüldüğü üzere seçenekler arasında dizele yer verilmemiş.

Akılcı çözümler, yeni teknolojiler

2021 Skoda Fabia, yeni platformun verdiği yetkiye dayanarak pek çok güvenlik ve sürücü asistan sistemiyle gelecek. Kompakt modelde çoğu standart olmak üzere (diz hava yastıkları ve arka yan hava yastıkları opsiyonel) 9 hava yastığı bulunacak. Ayrıca bu modelde ilk kez, tüm yolcu koltuklarında çocuk koltuğu için ISOFIX ve top tether adı verilen ek bağlantı noktasına yer verilecek. Gövdesinde sağlamlığıyla bilinen ‘maraging çeliği’ de bulunduran dördüncü nesil Fabia’nın sınıfının en güvenli üyelerinden biri olacağı belirtiliyor.

Otonom sürüş fonksiyonları kazandıran Travel Assist paketinin de opsiyon listesinde olacağı 2021 Skoda Fabia’da 12 tanesi tamamen yeni olmak üzere toplamda 43 adet Simply Clever çözümü bulunacak. Dikiz aynasına eklenen USB-C girişi, çıkarılabilir bardaklıklar, panoramik cam tavan için çıkarılabilir perde, yükleme eşiği koruması, arka koltuk okuma ışığı ve ön koltuk sırtlarında bulunan akıllı telefon ceplerini bu özelliklere örnek gösterebiliriz.

Yeni Skoda Fabia’nın fiyatı henüz belli değil. Mevcut modelin fiyatıysa ülkemizde 1.0 TSI 95 PS DSG Premium versiyonuyla birlikte 205.400 TL’den başlıyor.

https://www.donanimhaber.com/2021-skoda-fabia-yeni-tasarimi-ve-teknolojileriyle-karsinizda--133051#&gid=6612&pid=43

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...