Donald Trump’ın sosyal meyda-blog tarzı yeni paylaşım sitesi açıldı

Share

Geçtiğimiz aylarda yaşanan protestoların ardından sosyal medya platformlarındaki hesapları askıya alınan eski Amerikan Başkanı Donald Trump, kendi sosyal medya platformunu açacağının sinyallerini vermişti. Sözünü tutan Trump, web sitesinin bir bölümünü kullanıma sundu.

Temel olarak WordPress blogu olan site, Twitter’ın genel versiyonunu andırıyor. Ancak şu anlık yoluna sadece Trump’ın yorumlarının yayınlandığı bir blog halinde devam ediyor.

Donald Trump’ın paylaşımları Twitter’a uymuyor

Platform resmi olarak 4 Mayıs Salı günü başlamış olsa da, 24 Mart‘a kadar uzanan gönderiler barındırıyor. Eski Amerikan Başkanı böylelikle destekçileriyle doğrudan iletişim kurabilecek. Ancak bunun nasıl olacağı net değil.

donald-trump-kendi-sosyal-medya-platformu-acti

Siteye kayıt olmak isteyenler, e-postaları ve telefon numaraları aracılığıyla platformda mesaj yayınlayabiliyor. Kullanıcılar ayrıca Donald Trump tarafından servis edilen gönderileri Twitter ve Facebook‘ta da paylaşabilecek. Twitter’da patlaşım yapmak seçeneği şu anda etkili bir şekilde çalışmıyor. Ancak Facebook, insanların Trump’ın gönderilerini paylaşmasına izin veriyor.

TheVerge’ye konuşan bir Twitter sözcüsü, genel olarak web sitesindeki materyallerden içerik paylaşımına Twitter kurallarına uymadığı sürece izin verilmeyeceğini söylerken, Facebook cephesinden henüz bir yorum gelmedi.

Donald Trump sosyal medyadan nasıl yasaklandı?

Öte yandan sitenin lansmanı, Facebook Gözetim Kurulu‘nun Trump’ın Facebook ve Instagram gibi diğer sosyal medya platformlarına geri dönmesine izin verilip verilmeyeceğini kararlaştırmak üzere toplanmasından bir gün önce gerçekleşti. Ocak ayında ABD Kongre Binası‘na düzenlenen ve beş kişinin ölümüyle sonuçlanan baskının ardından Trump’ın hesabı, Facebook ve Twitter tarafından askıya alındı.

https://shiftdelete.net/donald-trump-kendi-sosyal-medya-platformu-acti

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...