Volkswagen, otonom sürüş için saatlik 7 euro ücret alabilir

Share

Otomotiv sektörünün geleceği farklı bir noktaya evriliyor. Gelişmeler gösteriyor ki yakın gelecekte fonksiyonlarla dolu bir otomobil satın almak yerine, aracı satın aldıktan sonra kullanmak istediğimiz özellikler için aylık abonelik şeklinde para ödeyeceğiz.

Volkswagen de bu uygulamada gelecek gören üreticilerden. Zira kısa süre önce TopGear’a konuşan Volkswagen satış ve pazarlama sorumlusu Klaus Zellmer, önümüzdeki süreçte bazı önemli özellikleri kullanıcının isteğine göre otomobile ekleyip kaldırabileceklerini söyledi. Zellmer’a göre bunun olması için araçta kablosuz güncelleme desteğinin olması yeterli, ki günümüzde birçok araçta bu özellik mevcut.

Bunun karlılık oranı yüksek bir yöntem olacağına inanan Zellmer, geleceğin teknolojilerinden biri olarak gösterilen otonom sürüş özelliğini örnek gösteriyor: “Seviye 4 otonom sürüş modlarını bir araca yüklemenin maliyeti çok büyük: euro bazında beş haneli fiyatlara denk geliyor. Şimdi bu özelliği uzaktan güncellemeyle açıp kapatabildiğinizi düşünün. Yaptığımız çalışmalar seviye 4 otonom sürüş özelliğini saatlik 7 euro’dan fiyatlandırırsak bunun karlı bir iş olabileceğini gösteriyor.”

Bunun müşteriler için de faydalı olacağını söyleyen Zellmer’ın belirttiğine göre bu sayede üretim maliyeti düşecek ve otomobillerin fiyatı daha erişilebilir olacak. Teknolojik özelliklere de sadece onları kullanmak isteyen kullanıcılar para ödeyecek. Kullanmak istemediğindeyse uygulama üzerinden kolayca kapatabilecek.

Volkswagen, seviye 4 otonom sürüş özelliği için saatlik 7 euro ücret alabilir

Elbette bunu düşünen tek üretici Volkswagen değil. Örneğin BMW, otomobillerindeki uzun far asistanı gibi bazı özellikleri bu yöntemle sunuyor. Otonom sürüş denince ilk akla gelen isimlerden biri olan Tesla da Full-Self Driving özelliğini aktif etmek için ekstra ücret istiyor. General Motors da üç yıl içinde Super Cruise sistemini aylık 25 dolar fiyatla sunmayı hedefliyor.

https://www.donanimhaber.com/volkswagen-seviye-4-otonom-surus-ozelligi-icin-saatlik-7-euro-ucret-alabilir--133141

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...