F1 2021 Türkiye GP iptal edildi

Share

Bir kaç gündür konuşulan Formula 1 Türkiye GP için iptal edilme ihtimali ne yazık ki gerçek oldu. İngiltere tarafından Kovid-19 kırmızı listede yer alan Türkiye, kısa süre önce elde ettiği Türkiye GP hakkını da elinden kaçırmış oldu. Kararın verilmesinde F1 takımlarının önemli bir kısmının İngiltere merkezli olmasının payı büyük.

Birkaç gündür İngiltere basınında devam eden F1 Türkiye GP iptali ile ilgili haberler gerçeğe dönüştü. Saat 16 sularında Movistar F1 muhabiri Noemi de Miguel, F1 Türkiye yarışının iptal edildiğini iddia etti. Bu haber sonrası Twitter’da bazı F1 hesapları da bu haberi doğruladı.

F1 tutkunları ise haber resmi olarak doğrulanmasını bekledi. F1 Türkiye GP için acı haber ise yayıncı kuruluş S Sport‘tan geldi. Kuruluş Twitter hesabı üzerinden iptal kararını doğruladı.

Gelen bilgilere göre yetkililer iptal kararını 48 saat içinde resmi olarak da açıklayacak. İngiltere’nin Türkiye’yi karantina listesine alması ise bu kararın önünü açtı. F1 takımlarından 10 tanesinden 7′sinin merkezi İngiltere‘de. Buna göre eğer yarış yapılsaydı pilotlar İngiltere’ye döndüklerinde 10 gün karantinada kalmak zorunda kalacaktı.

İngiltere’nin bu kararı almasında ise BBC’de yayınlanan bir haberin neden olduğu düşünülüyor. Haberde Hindistan’dan gelen İngiliz turistlerin 10 gün karantinada kalmak yerine Türkiye’de tatil yaptıkları anlatılıyor.

Hindistan’da Kovid-19‘un kontrolden çıkması ve yeni bir mutasyonun yayılması İngiltere’nin Hindistan’a sınırlarını kapatmasına neden oldu. Yine İstanbul’da yapılacak Şampiyonlar Ligi finali için de iptal kararı kapıda. Final iki İngiliz takımı Chelsea ve Manchester City arasında olacak. İngiliz yetkililer ise bu maçın İstanbul’da oynanmaması için UEFA’ya baskı yapıyor.

https://shiftdelete.net/formula-1-turkiye-gp-2021-iptal-edildi

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...