WhatsApp: Yeni sözleşmeyi kabul etmeyenlerin hesabı silinmeyecek

Share

WhatsApp, 15 Mayıs’a kadar yeni kullanıcı sözleşmesini kabul etmeyenlerin hesaplarını engelleyecek veya silecekti. Şirket bu kararından vazgeçtiğini açıkladı.

Birkaç ay önce WhatsApp, kişisel verilerin Facebook’a aktarılmasına ilişkin bir madde ekleyerek kullanıcı sözleşmesini güncelledi. Ancak kamuoyu eleştirisinin ardından, kullanıcı sözleşmesi güncellemesinin uygulanmasını 8 Şubat’tan 15 Mayıs’a erteledi. Planlanan tarihten bir hafta önce yönetim, 15 Mayıs’tan sonra yeni şartları kabul etmeyen kullanıcıların bağlantısını kesmeyeceğini duyurdu.

Başlangıçta WhatsApp, yeni kuralları kabul etmeyen kullanıcıların hesaplarını silmek veya engellemekle tehdit etmişti . Şimdi ise ekip hiçbir şeyi kaldırmayacağına söz vererek “cezayı” hafifletti. Böylelikle 15 Mayıs’tan sonra aynı fikirde olmayanlar uygulamayı kullanmaya devam edebilecek, ancak değişiklikleri kendilerine hatırlatan ve kabul etmelerini isteyen bildirimleri de almaya devam edecekler.

WhatsApp'tan geri adım: Yeni sözleşmeyi kabul etmeyenlerin hesabı silinmeyecek

Sınırlı işlevsellik moduna geçilecek

Ardından, WhatsApp sınırlı işlevsellik moduna geçecek . Kullanıcılar sohbet listelerine erişemeyecek, ancak yine de gelen sesli ve görüntülü aramaları alabilecekler. Birkaç hafta içinde bu fırsat da ortadan kalkacak. Yani her durumda, WhatsApp’ı gelecekte kullanmayı planlıyorsanız, kuralların kabul etmeniz gerekecek.

WhatsApp, bu olaylardan herhangi biri için kesin bir tarih belirlemedi ve sınırlı işlevsellik süresinin ne kadar süreceği konusunu muallakta bıraktı. Bir WhatsApp sözcüsü ise mevcut kullanıcıların çoğunun zaten yeni gizlilik kurallarını kabul ettiklerini söyledi.

https://www.donanimhaber.com/whatsapp-tan-geri-adim-yeni-sozlesmeyi-kabul-etmeyenlerin-hesabi-silinmeyecek--133229

 

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...