Dogecoin’in yaratıcısı: Elon Musk bencil bir dolandırıcı

Share

Kripto para piyasalarıyla ilgili yaptığı açıklamalarla dikkatleri ve tartışmaları üzerine çeken Elon Musk’a bir tepki de Dogecoin’in yaratıcısından geldi.

Dogecoin kripto para biriminin kurucu ortağı Jackson Palmer, Tesla CEO’su Elon Musk’un “bencil bir dolandırıcı olduğuna ve her zaman öyle kalacağına” inandığını söyledi.

Palmer, tweet’i yayınlandıktan bir dakika sonra sileceği konusunda uyardı, çünkü söyleyecek başka bir şeyi yok ve sakin bir hayat sürmek istiyor, ancak sosyal ağ kullanıcıları ekran görüntülerini almayı başardılar. Üçüncü gönderide ise programcı, Musk ile Saturday Night Live gösterisini utanç olarak nitelendirdi.

Palmer, 2013 yılında diğer geliştirici Billy Markus ile birlikte Dogecoin’i yarattı. Insider’a göre, uzun yıllardır projeyle veya kripto para piyasasıyla hiç ilişkilendirilmedi ve ağda aktif değil, bu yüzden Twitter’daki kısa süreli aktifliği kullanıcıları da şaşırttı. Basın departmanı bulunmayan Tesla ise Insider’ın yorum talebine yanıt vermedi.

Dogecoin'in yaratıcısı Elon Musk hakkında konuştu: Bencil bir dolandırıcı

Musk çelişkili açıklamalar yapıyor

Palmer’ın tweet’lerinden önce Tesla ve Musk’ın kripto para birimleriyle ilgili açıklamaları vardı. Şirket, çevreye verilen zarar nedeniyle arabalarını Bitcoin’le satma fikrini değiştirdi ve Musk bunun “çılgınca” bir enerji harcadığını söyledi. Ardından da kripto piyasası yüz milyarlarca dolar battı.

Perşembe günü Musk, Tesla’nın Bitcoin yerine Doge’yi kabul etmeye başlayabileceğini ve kripto para biriminin yaratıcılarıyla birlikte çalıştığını duyurdu. Bu Tweet de karışık bir tepkiye neden olmuştu.

https://www.donanimhaber.com/dogecoin-in-yaraticisi-elon-musk-hakkinda-konustu-bencil-bir-dolandirici--133461

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...