2021 Volkswagen Tiguan Allspace

Share

Volkswagen, geçtiğimiz yıl makyajladığı Tiguan’a yedi kişilik versiyonu da ekledi. Tasarımında bir sürpriz olmayan otomobilin sunduğu motor seçeneklerinde, kısa boylu kardeşe göre azalma yaşanmış.

Allspace’in tasarımında standart araçtan farklı olan neredeyse hiçbir bölüm bulunmuyor. C ve D sütunları arasında yer alan camın biraz daha büyümesi en büyük fark olarak gösterilebilir. Bu arada aracın, makyaj öncesi Allspace’e göre 22 mm daha uzun olduğunu belirtelim. Jant seçenekleriyse 17 ile 20 inç arasında.

İç mekanı doğrudan kısa boylu Tiguan’dan alınan Allspace’in en büyük avantajı üç koltuk sırasına sahip olması. Beş kişilik kullanımda bagaj hacmi 760 litreyken arka koltukların tamamı yatırıldığında hacim 1.920 litreye ulaşıyor.

Kaputu altında tanıdık motorlar bulunan otomobilin 1.5 ve 2 litre hacimli benzinli üniteleri 150, 190 ve 245 beygir güç üretebiliyor. 2 litre hacimli Diesel motorlarsa 150 ve 200 beygir güç üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi, motor seçeneğine göre standart olarak sunulurken 7 ileri vitesli DSG standart. Kuzey Amerika pazarsındaysa 187 beygir güç üretebilen 2 litre hacimli, benzinli motor, 8 ileri vitesli tam otomatik şanzımanla eşleştiriliyor.

https://onurkoray.blogspot.com/2021/05/volkswagen-tiguan-allspace.html

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...