2020 Tokyo Olimpiyatları bir kez daha ertelenebilir

Share

Tokyo Olimpiyatları programı aynı kaldı. Ancak birçok tıp doktoru ve sağlık kuruluşları, olimpiyatların geçtiğimiz sene olduğu gibi ertelenmesini istiyor.

Tokyo Olimpiyatları, 2020 yılında pandemi nedeniyle gerçekleştirilemediği için bu sene yapılacak. Olimpiyatların yeniden iptal edilip edilmeyeceği tartışılırken program belli oluyor.

2020’deki COVID-19 salgını nedeniyle ertelendikten sonra, bu sene de olimpiyatların ertelenme riski büyüktü. Tıp kuruluşları ve dünyanın dört bir yanındaki doktorlar olimpiyatları protesto ediyor. Ancak kararlar yine de olimpiyatların yapılacağına işaret ediyor.

Açılış töreni 23 Temmuz 2021‘de başlayacak ve kapanış töreni 9 Ağustos 2021’de yapılacak. Bazı raporlar, kimi Japon politikacıların Olimpiyatların ikinci kez iptal edilmesi gerektiğine açıkça inandıklarını belirtti. Ancak Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) başkanı böyle düşünmüyor. IOC Başkanı, Olimpiyatların kesinlikle planlandığı gibi ilerleyeceğini söyleyerek bu iddiaya itiraz etti.

Tokyo 2020 Olimpiyatları'nın logosu.

Bununla birlikte, Japonya’da şu anda COVID-19 vakaları tırmanışa geçiyor. Japon nüfusunun yalnızca yüzde 3,5’i aşı oldu. Ayrıca Japon halkı da olimpiyatlara itiraz ediyor. Olimpiyatların iptali için başlatılan kampanyaya yüz binlerce kişi imza verdi. Buna rağmen, Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, Japonya’nın “güvenli ve emniyetli bir Olimpiyat” düzenleyebileceğini düşünüyor.

Peki, Japonya olimpiyatlarda ne tür tedbirler alacak? Olimpiyatlara katılanların Japonya’nın COCOA uygulamasını kullanmaları ve dört günde bir COVID-19 testi yaptırmaları gerekecek. Olimpik sporcular için aşı zorunluluğu ise yok. Ancak birçok ülke Tokyo Olimpiyatları öncesinde tüm sporcularını aşılamaya çalışıyor.

Tokyo Olimpiyatları madalyası.

Bir başka merak edilen konu ise olimpiyatlara neden 2021 olimpiyatları denilmiyor? Çünkü aslında bu yıl düzenlenecek olimpiyatın tarihi geçtiğimiz yıldı. Yani resmî olarak halen Tokyo 2020 Olimpiyatları olarak kayıtlara geçiyor.

Olimpiyatlara seyircilerin katılıp katılmayacağı konusunda ise açıklamalar şu şekilde; başlangıçta 2020’de Tokyo Olimpiyatları için biletler tükenmişti. Ancak şu an itibariyle bilet sahiplerinin etkinliklere katılıp katılamayacağı henüz belli değil. Fakat uluslararası seyircilerin katılamayacağı kesin. Çünkü daha önce tüm denizaşırı insanların biletlerini komite iade etmişti.

Tokyo Olimpiyatları’nın logosunu Japon sanatçı Asao Tokolo tasarladı.

Ardından Paris, 2024 Yaz Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak. Daha sonra Amerika Birleşik Devletleri, Los Angeles‘ta düzenlenecek 2028 Olimpiyatları’nda bir şans yakalayacak.

https://shiftdelete.net/tokyo-olimpiyatlari-iptal-edilecek-mi

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...