Realme satışları yüzde 451 arttı!

Share

Uygun fiyatlı akıllı telefonlarıyla dikkatleri üzerine çeken Realme, 2021 yılı ilk çeyreğine ait satış rakamları açıklandı. İşte ayrıntılar…

Ülkemizde de üretime başlayacak bir diğer firma olan Realme, uygun fiyatlı akıllı telefonları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

2021 yılı ilk çeyreğine ait verileri açıklanan şirketin, özellikle Honor ve Huawei‘nin düşüş gösterdiği dönemde oldukça yüksek bir artışa geçtiği görülüyor.

Counterpoint Research‘un sunduğu bilgilere göre, Çin’in akıllı telefon pazarı Realme’nin 2021 yılının ilk çeyreği satışlarının yıllık bazda yüzde 451 ve üç aylık dönemde ise yüzde 82 artarak ülkedeki yedinci en büyük akıllı telefon markası haline geldiği açıklandı.

Çin akıllı telefon pazarı 2021 yılının ilk çeyreğinde sadece yüzde 5 büyümesine rağmen, Realme rakiplerinden pazar payı almaya devam etti. OPPO, Xiaomi ve Vivo ise Huawei ve Honor’un tersine çift haneli çeyreklik satış artışı sağlayan diğer önemli markalar oldu.

https://i2.wp.com/shiftdelete.net/wp-content/uploads/2021/05/realmeden-satis-rekoru-yuzde-451-artti-1.jpg?resize=861%2C627&ssl=1

Counterpoint’ten Kıdemli Analist Yang Wang, Realme’nin başarısının etkili pazarlama stratejisinde yattığını söylüyor. Markanın ürünleri, sosyal medya, fotoğrafçılık ve oyun için üst düzey özellikleri tercih eden, bütçe bilincine sahip Z kuşağı müşterilerini hedefliyor. Müşterilerini daha iyi anlamak, Realme’nin geçen yıl 50 milyon gönderiye ulaşan en hızlı marka olmasına yardımcı oldu.

Counterpoint’e göre, Realme’nin Çin’de son 12 ayda en çok satan telefonları arasında fiyatları; 150 dolar ile 250 dolar arasında değişen Q2, V3, V5 ve V15 serisi telefonlar yer alıyor. Bu ve benzer 5G’ye hazır akıllı telefonların başarısı nedeniyle, Çin Akıllı Telefon Pazarındaki fiyatların önümüzdeki dönemlerde; 200 doların ve hatta 150 doların altına düşmesi bekleniyor.

Yang Wang, orta segmente hitap eden telefonların önümüzdeki birkaç çeyrekte; kilit bir savaş alanı olacağını belirtiyor. Realme’nin zaten bu fiyat segmentinde 100 dolar ile 500 dolar arasında çok sayıda cihaz sattığından; rekabet avantajını elinde tuttuğunu dile getiriyor.

https://shiftdelete.net/realmeden-satis-rekoru-yuzde-451-artti

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...