Google Fotoğraflar, 1 Haziran kota sınırı öncesi güncellendi

Share

Google Fotoğraflar için yeni bir güncelleme yayınlandı. Şirket, yeni politika öncesinde kullanıcılarına kolaylık sağlayacağı bir takım araç piyasaya sürdü.

Günümüzde popüler olarak kullanılan Google Fotoğraflar uygulaması, 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren ”ücretsiz yedekleme” işlevini bırakarak ücretli aboneliğe geçiş yapacak. Bu durum geçtiğimiz yıldan beri gündemde ve Google, kullanıcıların hazırlıklı olması için çoktan bildirimler yolladı. Şimdi ise şirket, beklenen tarihe doğru yaklaşırken uygulamayı çok önemli bir araçla güncelledi.

Yeni politika değişikliğini piyasaya sürmeye hazırlanan Google, kullanıcıların işini kolaylaştırmak amacıyla Google Fotoğraflar uygulamasına bir takım araçlar ekledi.

1 Haziran’dan itibaren Google’ın ücretsiz yedekleme işlevi sona erecek. Ne yazık ki kullanıcılar yeni resimlerini artık kendileri için tanımlanan 15 GB’lık kotaya yedekleyebilecek. Şirketin açıklamalarına göre eski resimleriniz ve videolarınız bu politikadan etkilenmeyecek. Yani 1 Haziran öncesindeki medyalarınızı bu konu yüzünden silmenize gerek yok. Ancak belirlenen tarihten itibaren artık tüm yedeklemelerinizin size tanımlanan 15 GB’lık depolamadan kesileceğini belirtelim.

Tüm bu aşamaya geçmeden önce Google, kullanıcıları için kolaylık sağlayan çok önemli araçlar ekledi. Bugün uygulama için güncelleme yayınlayan şirket; geçişi kolaylaştırmak için kullanıcıların depolama alanlarını yönetmeye olanak tanıyan yeni bir aracı piyasaya sürdü.

Google Fotoğraflar uygulamasına getirilen bu araç, kullanıcıların depolama alanını kaplayan veya istenmeyen medyaların temizlenmesine olanak tanıyor. Örneğin büyük dosyaları veya bulanık resimlerinizi bu araç sayesinde tespit edip silebilirsiniz.

Sizlerde yeni araçtan en iyi şekilde yararlanmak için öncelikle uygulamaya giriş yapın. Ardından ”Yedekle ve Senkronize Et” ayarlarına gitmek için Hesap Deposu’nu seçin. Buraya kadar geldikten sonra ise Depolamayı Yönet’e tıklayın. Son olarak ise; video, büyük ve bulanık fotoğraflar, ekran görüntüleri arasında seçim yapabilirsiniz.

Bu aracın en önemli avantajı ise; temizleme işlemine dahil etmek istemediğiniz dosyaları görüntülemenize ve seçmenize olanak tanımasıdır. Sadece bu kadarıyla da bitmiyor. Şirket aynı zamanda depolama sınırınıza ulaşmadan önce ne kadar zamanınız kaldığını da yine farklı bir aracıyla bildiriyor. Google’a göre ücretsiz 15 GB kota seçeneğiniz, en fazla üç yıla kadar ”Yüksek Kalitede” fotoğraflarınızı depolayabilecek.

Politikadan hangi telefonlar muaf?

Şu an herkesin aklında hangi telefonların bu durumdan etkileneceğine dair soru işaretleri var. Google’ın açıklamalarına göre ücretsiz ve sınırsız depolama seçeneği sadece Pixel 5 gibi telefonlarda geçerli olacak. Ancak üçüncü taraf modellerin hepsi ne yazık ki bu politikaya dahil edilecek.

https://shiftdelete.net/google-fotograflar-1-haziran-oncesi-onemli-bir-guncelleme-aldi

Olgu Atanay

Olgu, Serinletici'ye teknoloji stajyeri olarak hızlı bir giriş yaptı. Aynı hızı yazarlık yolunda kullanma konusunda en ufak bir kuşkusu yok.

You may also like...