Google Chrome’un kullanıcı sayısı 3.3 milyara yaklaştı!

Share

Atlas VPN, dünyanın en popüler tarayıcılarının listesini yayınladı. Google Chrome, 3.3 milyara yakın kullanıcı sayısıyla dünya nüfusunun neredeyse yarısı tarafından tercih ediliyor.

Atlas VPN ekibi, internet tarayıcısı kullanıcı sayılarına ilişkin bir istatistik paylaştı. Yayınlanan rapor dünya nüfusunun neredeyse yarısı tarafından kullanılan Google Chrome’un tartışmasız şekilde lider olduğunu gösteriyor.

Sıralamayı yapmak için GlobalStats tarafından sağlanan tarayıcı pazar payı yüzdeleri alındı ve bu veriler InternetWorldStats portalı baz alınarak sayılara dönüştürüldü. Bu sayede her uygulamayı kaç kişinin kullandığı hesaplanabildi.

Dünya nüfusunun neredeyse yarısı Google Chrome kullanıyor

Atlas VPN hesaplamalarına göre, 2021’in Nisan ayı itibariyle dünyada 3.258.256.887 (yaklaşık 3.3 milyar) Google Chrome kullanıcısı var. Yani bu da dünya nüfusunun %42’si demek. İkinci sırada 944.576.100 kullanıcı ile Apple’ın Safari tarayıcısı bulunuyor.

Diğer tüm tarayıcıların popülaritesi çok daha düşük. Üçüncü sırada 181 milyon kişilik bir kullanıcı kitlesine sahip Firefox yer alıyor. Onu, 171 milyonla Edge’in takip ettiğini görüyoruz. Samsung Internet tarayıcısı 167 milyon kullanıcı ile beşinci sırada kendine yer bulurken, 112 milyon kullanıcıya sahip Opera listenin sonunda karşımıza çıkıyor.

https://www.donanimhaber.com/dunya-nufusunun-neredeyse-yarisi-google-chrome-kullaniyor--133890

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...