Apple Watch Series 7, kandaki şeker oranını ölçebilir

Share

Apple Watch, akıllı saat konusundaki liderliğini sürdürüyor. Yeni çıkacak olan Apple Watch Series 7 iki büyük özellikle geliyor.

Akıllı saat konusunda Apple Watch liderliğini sürdürmeye devam ediyor. Yeni çıkacak olan Apple Watch Series 7 ürününün henüz bir çıkış tarihi belirlenmedi, ancak iki büyük güncelleme ile birlikte geleceği bilgisi duyuruldu.

Bu sonbahar aylarında çıkması öngörülen yeni Apple Watch modelinin büyük güncellemeler alabileceği ifade ediliyor. MacRumors tarafından birtakım yeni raporlar açıklandı. Bu raporlarda Apple‘ın saate uygulamış olduğu ilk tasarım yenilemesini, köşeleri kesilmiş kenarlarını ve yeni bir AirPods Max içeren ilk uygun tasarım yenilemesini uygulamayı planladığına dair kanıtlar git gide artıyor. MacRumors aynı zamanda, has yeşil renk kaplamasının yanı sıra optik bir kan şekeri ölçüm cihazı barındırdığını da bu raporlar içerisinde belirtiyor.

ET News’e göre de Apple, kan şekerini ses ve optik yardımıyla ölçmek için bir teknoloji geliştirdi. Bu nedenle Apple Watch Series 7, non-invazif(cerrahi işlem gerektirmeden) kan şekeri ölçümüne sahip piyasadaki ilk ürün olabilir. Bu bilginin doğruluğu açıklanırsa, ileriye dönük çok iyi bir adım olduğunu ve şeker hastalarının hayatlarını oldukça kolaylaştıracağını söyleyebiliriz.

Mayıs ayının başlarında Apple’ın, bir İngiliz firması olan Rockley Photonics‘in en büyük müşterisi konumuna geldiği bilgisi ortaya çıkmıştı. Bu şirketin, optik kan analizi konusunda uzmanlaştığı biliniyor. Buraya bakarak, Apple’ın optik kan analizi üzerinde çalıştığını tahmin edebiliyoruz.

Apple Watch Series 7’nin henüz çıkış tarihi açıklanmamış olsa da, Eylül ayına kadar piyasaya sürülmesi planlanmıyor. Habere genel olarak bakıp bir özet geçecek olursak, Series 7 ile birlikte gelecek olan iki güncellemeden birisinin optik kan analizi, diğerinin de tasarımsal değişiklikler olduğunu söyleyebiliriz.

https://shiftdelete.net/apple-watch-series-7-iki-buyuk-guncelleme-ile-geliyor

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...