Xiaomi, 200W HyperCharge ile telefonu 15 dakikada tam şarj etti

Share

İleri teknolojiyi kullanma konusunda saylı üreticilerden biri olan Xiaomi, daha önce kırdığı hızlı şarj rekorunu bir kez daha tazelemeyi başardı. Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla HyperCharge teknolojisini duyuracaklarını açıklayan üretici, ürprizini yaptı ve hızlı şarj konusunda bir kez daha en iyi olmayı başardı.

Hızlı şarj teknolojisinde zirvede olan Xiaomi, 200W kablolu ve 120W kablosuz şarj sunarak akıllı telefon şarj alanında bir rekora daha imza attı. HyperCharge teknolojisiyle bunu başaran üretici, şu anda en hızlı şarjı sunan üretici unvanına sahip oldu.

Xiaomi’nin daha önce benzer bir durumu Black Shark’ta da uyguladığını bilmeyen yoktur. Şimdi ise şirket buna yeni alternatif olarak 200W HyperCharge’ı getirdi. Çinli üreticinin 200W hızlı şarj sunan bu çözümü; 4.000 mAh pili sadece sekiz dakikada yüzde 100 doldurabiliyor. Sadece bununla bitmiyor. Şirket aynı zamanda tam şarjın dolum süresinin de 15 dakikada sürdüğünü söylüyor.

Xiaomi’nin yeni hızlı şarj teknolojisi, özel olarak geliştirilmiş Mi 11 Pro üzerinde test edildi ve videosuyla da sergilendi. Hem resmi açıklama, hem de videoya baktığımızda telefon üç dakikada yüzde 50 kapasiteye ulaşırken, sekiz dakikada ise yüzde 100’e kadar ulaşmayı başarıyor.

Öte yandan Xiaomi, 120W kablosuz şarjını da yine bu videoda gösteriyor. Şirketin kablosuz şarj teknolojisindeki yeni atılımı Mi 11 Pro’yu; bir dakikada yüzde 10 şarja ulaştırırken, yedi dakikada ise yüzde 50’ye ulaştırmayı başarıyor.

Xiaomi’nin yeni HyperCharge teknolojisini piyasaya ne zaman getireceği şu anda belirsiz. Ancak bu teknolojinin telefon ısısı tarafındaki etkisini de merak etmiyor değiliz. Zira daha önceki testlerde 120W kablolu şarj bile telefonu aşırı derecede ısıtıyordu. Bakalım şirket bu sorunu yeni hızlı şarj teknolojisinde dengelemeyi başardı mı? İlerleyen günlerde tüm ayrıntılarıyla göreceğiz.

https://shiftdelete.net/xiaomi-hypercharge-ile-yeni-rekor-kirdi-8-dakikada-tam-sarj

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...