‘Trump’ın masası’ bir ay geçmeden kapandı

Share

Donald Trump’ın sosyal medya yasaklamaları sonrası açıklamalarını paylaştığı bir web sayfasını kalıcı olarak kapattığı bildirildi.

Donald Trump‘a ait Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya hesapları kapatılmıştı. Bunun üzerine eski başkan, açıklamalarını paylaştığı bir web sayfası açmıştı. Fakat Trump’ın kişisel blog günleri resmen sona erdi. From the Desk of Donald J. Trump adlı site kısa sürede tarihe karıştı.

From the Desk of Donald J. Trump adlı blog, bu yılın başlarında sosyal medya platformlarından yasaklanmasının ardından eski başkanın yerine bir mesajlaşma platformu olarak 4 Mayıs‘ta hizmete girdi. Ancak web sitesinden Trump’ın blog sayfası tamamen kaldırıldı.

Trump’ın kıdemli yardımcısı Jason Miller, CNBC’ye verdiği bilgide eski başkanın blog yazılarına geri dönmeyeceğini doğruladı. Miller, ”Sahip olduğumuz ve üzerinde çalıştığımız daha geniş çabalara yardımcı oldu” dedi. Eski blog yazıları artık sitenin ayrı bir bölümünde basın bülteni olarak arşivleniyor.

Trump’ın popülaritesinin çoğu, eskiden içinde bulunduğu sosyal medya ağlarına atfediliyor. Ancak blogu, Twitter’daki gibi bir kitleyi bulmakta zorlandı. Geçen ay NBC News, blogun yalnızca 212 bin etkileşim kazandığını bildirdi. Bu, eski başkanın tweet’lerinden çok daha düşük bir katılım oranına işaret ediyor.

Trump yeni bir sosyal medya arayışı içinde olduğu iddia edildi. Geçen ay The Wall Street Journal, Trump’ın yeni mesajlaşma aracı için CloutHub ve FreeSpace gibi platformlarla görüşmelerde bulunduğunu bildirdi.

Donald Trump sosyal medyadan nasıl yasaklandı?

Donald Trump, Ocak ayında tüm popüler sosyal medya platformlarından uzaklaştırılmıştı. Twitter ve Facebook aracılığıyla destekçilerini Kongre Binası‘na çağıran eski başkan, Joe Biden’in seçilmesine karşı çıkmak istiyordu. Fakat işler pek de istediği gibi gitmedi. Sağcı muhafazakarların yaptığı baskın kontrol altına alındı. Ardından Snapchat, Twitch ve YouTube‘un da aralarında olduğu birçok platform Trump’la yollarını ayırdı.

https://shiftdelete.net/trumpin-blog-sayfasi-tamamen-kapatildi

Doğan Kanzuk

İş dünyasının deneyimli ismi Doğan Kanzuk, kendine ayırdığı zamandan biraz daha feragat edip ekonomi, para, iş dünyası ve profesyonel hayata dair pek çok şeyi Serinletici penceresinden takipçilerine ulaştırıyor.

You may also like...