Yenilenmiş telefon satışı yapacak firmalar açıklandı

Share

Türkiye’de yenilenmiş telefon satışının başlaması için önemli bir gelişme daha yaşandı. Ticaret Bakanlığı, 3 firmanın “yenileme yetki belgesi” aldığını açıkladı. Bu firmalar “yenilenmiş” (refurbished) telefon ve tablet satışı yapabilecek.

“Yenileme Merkezleri ve Yenileme Yetki Belgeleri” alan 3 firma şunlar:

  • GARANTİLİ TEKNOLOJİ İLETİŞİM HİZMETLERİ LTD. ŞTİ.
  • EASYCEP BİLİŞİM VE TİCARET A.Ş.
  • HB BİLİŞİM SERVİS HİZMETLERİ İTHALAT İHRACAT İÇ VE DIŞ TİCARET LTD. ŞTİ.

Ticaret Bakanlığı’nın yenilenmiş telefonlara yönelik düzenlemesinden önce firmalar yasal açıdan standartları belirlenmemiş şekilde yenileme işlemi yapıyordu. Son düzenlemeyle çeşitli kurallar belirlendi. Yetki belgesi alan bu üç firma, yeni kurallara uyarak ve garantili olarak yenilenmiş telefon ve tablet bilgisayar satışı yapacak.

Yetki belgesi alan firmaların yenilenmiş ürünlerine HB Bilişim, easycep.com ve garantili.com.tr web sayfalarından ulaşabilirsiniz.

Yenilenmiş telefon nedir?

İkinci el durumundaki telefonların hasar gören, fazla aşınan veya çalışmayan parçaları yenisi ile değiştiriliyor. Garantili olarak satılıyor. Bu cihazlazra yenilenmiş telefon deniyor. Yenilenmiş telefon ve tabletler en az 12 ay garantili olarak satılacak. Sıfırdan daha ucuz, ikinci elden daha pahalı olacak.

Ticaret Bakanlığı; yenilenmiş telefon satışını yaygınlaştırarak telefon ithalatını azaltmayı, tüketicilerin daha uygun fiyata telefon alabilmesini ve bu satışların garantili şekilde yapılmasını amaçlıyor.

https://www.donanimhaber.com/yenilenmis-telefon-satisi-yapacak-firmalar-aciklandi--134272

Mesnet Önal

Bir gün hayatta yaptığı veri analizlerinden sıkılan Mesnet, verinin kendisini yaratma macerasıyla çıktı yola. Önündeki engelleri her aşışında eski iş arkadaşlarına daha çok iş çıkartarak...

You may also like...