Makyajlı 2021 Opel Grandland tanıtıldı

Share

Küçük kardeşi Crossland gibi ismindeki X takısından kurtulan makyajlı 2021 Opel Grandland, şirketin Vizor tasarımına geçen ön yüzü ve yenilenen teknolojileriyle karşımıza çıktı. İşte detaylar:

Geçtiğimiz yıl Crossland’ı makyaj operasyonundan geçiren Opel şimdi de makyajlı Grandland’ın örtüsünü kaldırdı. 2021 Opel Grandland, görüldüğü üzere tıpkı kardeşi gibi ismindeki “X” takısından kurtuldu.

Makyajlı 2021 Opel Grandland, iç ve dış tasarımında irili ufaklı dokunuşlarla geldi. Bunlar arasında en dikkat çeken detaylardan biri Alman markanın Vizor tasarımı oluyor. Yenilenen veya tamamen yeni modellere uygulanan bu tasarım dili artık makyajlı Grandland’da da karşımıza çıkıyor. Yenilenen ön bölümde matrix LED aydınlatmalar göze çarparken, Opel’in 100 metre ilerideki insan veya hayvanları tespit edebilen gece görüş kamerasıyla yeni Grandland’ın görüş mesafesine katkıda bulunduğunu görüyoruz.

Makyajlı Grandland’ın ön bölümündeki değişim Vizor tasarımıyla sınırlı değil. Tamponun da dikey hava girişleri ve yeni merkez havalandırma ile değişim yaşadığını görüyoruz. Bunun yanı sıra yan ayna, sütunlar ve tavanda siyah renk tercihi sürerken, çamurluk ve marşpiyellerdeki siyah plastik kullanımından vazgeçilmiş. 2021 Opel Grandland’daki yeni tasarım jantlar ve arkadaki model yazısının logonun altına taşındığı da gözlerden kaçmıyor.

2021 opel grandland arka tasarım

2021 Opel Grandland’ın iç mekanı da değişim geçirmiş ve daha modern bir görünüme kavuşmuş. Üç kollu altı düz direksiyon simidinin hemen arkasında Pure Panel adı verilen, dijital gösterge ve multimedya ekranlarından oluşan bir panel bulunuyor. Bu alandaki multimedya ekranının boyutu üst paketlerde 10 inç’e kadar yükseliyor. Bunun yanı sıra havalandırma menfezlerinin şeklinin değiştiğini ve orta konsolun vites topuzu da dahil olmak üzere elden geçirildiğini görmekteyiz. Son olarak, AGR sertifikalı ergonomik ön koltuklar da Opel’in dikkat çektiği detaylardan.

Yenilenen Grandland’da yeni teknolojiler görmek bizleri şaşırtmıyor. Örneğin, 360 dereca kamera sistemi ve otomatik vitesli versiyonlarda stop&go özellikli adaptif hız sabitleyici sisteme yer verilmiş. Bunun yanı sıra aktif şerit takip asistanı ve otomatik park yardımcısı da makyajlı crossover’ın özellikleri arasında yer alıyor. Öte yandan acil durum frenine sahip ön çarpışma uyarısı, yaya tespiti, şeritten ayrılma uyarısı, trafik işareti tanıma ve sürücü yorgunluk tespiti gibi özellikler tüm Grandland ailesinde standart.

Opel, yenilenen Grandland’ın motor seçenekleriyle ilgili detay vermese de benzinli, dizel ve PHEV yani şarj edilebilir hibrit seçeneklerin olacağını belirtti. Zaten fotoğraf galerisindeki görsellerin de PHEV versiyona ait olduğunu görebilirsiniz. Zira makyaj öncesi versiyonda da 296 beygir güç ve 450 Nm tork sunan, dört tekerlekten çekişli bir PHEV seçenek vardı.

https://www.donanimhaber.com/makyajli-2021-opel-grandland-tasarimi-ve-ozellikleri--134380#&gid=6678&pid=3

Doğan Kanzuk

İş dünyasının deneyimli ismi Doğan Kanzuk, kendine ayırdığı zamandan biraz daha feragat edip ekonomi, para, iş dünyası ve profesyonel hayata dair pek çok şeyi Serinletici penceresinden takipçilerine ulaştırıyor.

You may also like...