Amazon kendi Covid-19 test kitini satmaya başladı

Share

Amazon Covid-19 test kiti satışa sunuldu. Başlangıçta çalışanlar için üretilen test kitleri ABD vatandaşlarına da sunuldu.

Amazon, sunduğu servisler ve internet mağazası ile dünyanın en büyük şirketlerinden birisi. Şirket, birçok insana ulaşabiliyor ve mağazasında barındırdığı çeşitlilik cezbedici olabiliyor. Bugün, bu çeşitlilik arasına Covid-19 test kiti de katıldı.

Amazon, kendi Covid-19 test kitini doğrudan müşterilere satmaya başladı. Test kiti ilk başta çalışanlar için kullanılıyordu. Bu yüzden test kitinin satıldığı web sayfası Amazon çalışanlarının kullanılması için oluşturuldu. Testin herkese açık olup olmadığı ilk olarak Stat News tarafından bildirildi. Test 39,99 dolara satılıyor ve ABD’nin bazı bölgelerinde Prime aracılığıyla bir günlük gönderi süresi bulunuyor.

Test kitinin kullanımı; Hasta burnunu paket içerisinden çıkan özel bir peçeteye siliyor. Peçeteyi, paket içerisinde çıkan tüpün içine yerleştirip numune torbasına koyuyor. Test kiti daha sonra ön ödemeli nakliye iade etiketi olan bir kutu ile merkezi bir laboratuvara gönderiliyor. Sonuçlar hastaya internet üzerinden bildiriliyor.

Şirket, Mart ayında Gıda ve İlaç İdaresi’nden Covid-19 test kiti için onay almıştı. O sırada bu test kitleri Amazon’daki çalışanlar için kullanılıyordu. Ayrıca Amazon, DxTerity ve Quidel tarafından üretilen 10 dakikalık test kitleri de satıyor. DxTerity’nin test kiti 99 dolar fiyat etiketine sahipken, Quidel yalnızca 24,95 dolar. Amazon Covid-19 test kiti şu anlık ABD ile sınırlı durumda.

https://shiftdelete.net/amazon-kendi-covid-19-test-kitini-satmaya-basladi

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...