Kamera üreticisi Leica kendi telefonunu çıkarttı

Share

Huawei telefonlarının kameralarının arkasındaki marka Leica, kendi telefonunu üretti. Firma, ilk akıllı telefonu Leitz Phone 1’i duyurdu.

Profesyonel fotoğrafçılık alanında uzman olan ve Huawei telefonlarının arkasında görülen Leica, akılı telefon pazarına giriş yaptı. Şirketin ilk akıllı telefonu Leitz Phone 1 duyuruldu.

SoftBank, Japonya pazarı için Leica markalı telefonunu tanıttı. Daha önce telefon kamera sistemlerinde gördüğümüz Leica, bu defa Leitz Phone 1 ile markasını ve kırmızı renkli logosunu ilk kez ön plana çıkarıyor.

Leica Leitz Phone 1, Aquos R6’yla benzer özellikler taşıyor

Telefon Japonya’da SoftBank’a özel olarak ve sınırlı sayıda üretilecek. Ayrıca büyük olasılıkla Sharp Aquos R6’yla benzer bir şekilde Japonya dışında satışa sunulması beklenmiyor.

Leitz Phone 1 Aquos R6‘nın büyük ölçüde yapılandırılmış bir versiyonu olarak gelecek. Telefon, Aquos ile aynı 6,6 inç 240 Hz IGZO OLED ekrana sahip olacak. Kamera sistemi de, her iki cihazda da aynı olacak. Kullanıcıları 7 parçalı Summicron lensin altında 1 inçlik 20 MP sensör karşılayacak.

leica-kendi-urettigi-akilli-telefonunu-tanitti

Leitz Phone 1’in farkının ise telefonun tasarımı ve kullanıcı arayüzü olması bekleniyor. Leica, kamera çıkıntısı için kendine has ‘Red Dot‘ tasarımını kullanırken, tek renkli bir his vermek için kullanıcı arayüzünde değişikliğe gitti. Ayrıca lens kapağının gerçek bir kameradan çıkıyormuş izlenimi yaratması için de manyetik bir kapak konuldu.

Leitz Phone 1, 12 GB RAM ve 256 GB dahili depolama ile birlikte gelecek. Öte yandan 1 TB‘a kadar artırma yapmak için microSD yuvasını kullanmak mümkün olacak. Bununla birlikte Snapdragon 888 yonga seti ve 5 bin mAh‘lik pil telefona eşlik edecek.

Telefonun etiket fiyatının ise 187.920 yen (1700 Amerikan Doları) olması bekleniyor. Ön siparişlerin verilmeye başlandığı Leitz Phone 1‘in Temmuz sonlarında da teslimatlarının gerçekleşmesi bekleniyor.

https://shiftdelete.net/leica-kendi-urettigi-akilli-telefonunu-tanitti

Olgu Atanay

Olgu, Serinletici'ye teknoloji stajyeri olarak hızlı bir giriş yaptı. Aynı hızı yazarlık yolunda kullanma konusunda en ufak bir kuşkusu yok.

You may also like...