Windows 11 ilk görselleri karşınızda

Share

İptal edilen Windows 10X işletim sisteminden pek çok ögeyi miras alan Windows 11 işletim sisteminin daha derli toplu ve elden geçirilmiş ara yüzü internete sızdırıldı.

Windows 10 işletim sistemi için 10 yıllık bir ömür biçen Microsoft yerini alacak yeni platformu için son aşamaya geldi. Haftaya tanıtımı yapılacak olan Windows 11’in ilk görselleri sızdırıldı.

Windows 11 ilk görselleri

Windows 11 işletim sisteminde daha sade ve anlaşılabilir bir tasarım benimseyeceği tahmin edilen Microsoft’un yeni konsepti sızıntılarla da doğrulandı. Zaten Windows 10X olarak tanıtılan işletim sisteminin iptal edilmesi buna işaret ediyordu.

Başlat tuşu ve diğer fonksiyon tuşları çubuğun ortasına yerleşirken Başlat menüsünün tasarımı biraz daha sadeleşiyor ve Live Tile olarak bildiğimiz hareketli karoların kaldırıldığı görülüyor. Yani Windows Phone ile başlayan tasarım dilinin Windows 11 ile sona erdiğini görüyoruz. Kullanıcı isterse ikon grubunu yine sol tarafa kaydırabiliyor.

İçerik menülerinde, pencerelerde ve uygulamalarda köşelerin biraz daha yumuşatıldığı görülüyor. Çeşitli uygulama widgetlerinin bir araya toplandığı Windows Widgets geri dönüyor ve fonksiyon ikonlarının tam ortasına yerleşiyor. Bu kez daha hoş ve sade olmuş.

Windows 11 ekran görüntüleriyle karşınızda

Pencereyi büyütme seçeneği sunan sağ üst kısımdaki ikonik simgeye tıkladığınızda artık pencereleri nasıl sıralamak istediğinizi de seçebiliyorsunuz. İlk kurulum aşamalarının daha kolay hale getirildiği Windows 11 çok kısa ve bir iki tınıdan oluşan bir açılış sesine de sahip. Bunun haricinde şimdilik fazla bir detay yok. 24 Haziran’da tanıtılacak olan Windows 11 ile ilgili daha detaylı bilgilere sahip olabileceğiz.

https://www.donanimhaber.com/windows-11-ekran-goruntuleriyle-karsinizda--134783#&gid=6723&pid=1

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...