iPhone 13 yerine ‘iPhone (2021)’ ismi kullanılabilir

Share

Yapılan bir iPhone 13 anketi, Apple hayranlarına sonraki jenerasyon iPhone’un adını soruyor. İşte katılımcıların sonraki iPhone için isim tahmini.

Batıl inançlarca uğursuz olarak görülen “13” sayısının yeni nesil iPhone’un adında olup olmayacağı tartışma konusu olmuştu. Bu tartışmalar sürerken analistlerin de sonraki nesil iPhone’un, iPhone 13 adında olmayacağını söylemesi de kafaları epey karıştırmıştı. SellCell’in yaptığı iPhone 13 anketi, hayranların sonraki nesil iPhone ismi hakkındaki tahminlerini gösteriyor.

iphone 13 anketi

Apple hayranlarının yüzde 74’üne göre iPhone 13 gelmeyecek

Ankete katılanların görüş çoğunluğuna göre sonraki nesil iPhone’un adı iPhone 13 olmayacak. Bunun yerine kullanılacak isim sorulduğunda ise aşağıdaki sonuçlar ortaya çıktı.

  1. iPhone (2021) – Yüzde 38
  2. iPhone 13 – Yüzde 26
  3. iPhone 21 – Yüzde 16
  4. iPhone 12S – Yüzde 13
  5. iPhone 14 – Yüzde 7

Görünüşe göre sonraki neslin adı iPhone (2021) olarak tahmin ediliyor. Eğer böyle bir isimlendirmeye gidilirse ilerleyen yıllarda da aynı isimlendirme üzerinden gidilebilir. Apple, yılda bir kez iPhone tanıttığı için bu isimlendirme pek mantıksız görünmüyor. Hatta halihazırda çoğu Apple ürününün isimlendirmesi bu şekilde.

iPhone 13’ten sonra en çok ihtimal verilen isimlendirme ise iPhone 21 olmuş. Samsung bir süredir telefonlarını bu şekilde tanıtıyor. Dolayısıyla bu da çok uzak bir ihtimal değil.

Ankette en çok dikkatimizi çeken diğer soru ise hayranların iPhone 12 almak ile ilgili görüşleri oldu. Katılımcıların yüzde 64’üne göre şu an bir iPhone 12 almak yerine sonraki nesil beklenmeli. Kalan yüzde 36’lık dilim ise bunun tersini savunmuş. Eğer bu anket Türkiye’de yapılsaydı fiyatlandırmadaki değişkenlikten dolayı farklı bir sonuç çıkabilirdi.

https://shiftdelete.net/apple-hayranlarina-iphone-13-anketi-yapildi-sonuclar-ne-oldu

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...