Microsoft’tan pandemi döneminde rekor büyüme

Share

Microsoft, son dönemde ABD borsası üzerinde 2 trilyon dolarlık bir değere ulaşmayı başaran ikinci şirket unvanını almayı başardı.

Geçtiğimiz günlerde Microsoft, Apple’dan sonra 2 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan ikinci şirket konumuna ulaştı.

Salı günü New York piyasalarında Microsoft hisseleri yüzde 1,2 artış yaşadıktan sonra, borsanın kapanmasının ardından Amerika’da 2 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan ikinci şirket olduğu tescillendi. Bu değerlenme, Microsoft’u yalnızca 2020’de tavan yapan Apple’dan sonra ikinci konuma getirmeyi başardı.

Microsoft’ta bulut hizmetleri ve yazılım konusunda da hakimiyet yüksek

Geçtiğimiz günlerde CEO Satya Nadella‘nın, şirketi bu başarılara yönlendirmeye yardımcı olurken, aynı anda çeşitli sorunlarla ilgili zorlukları da aşarak oy birliği ile tekrar yönetim kurulu başkanı olarak seçildiği duyuruldu.

Pandemi, ofislerin ve iş merkezlerinin kapanmasına neden olup, tüketicileri eve hapsettiği için Microsoft çalışanların uzaktan işlerine devam etmelerinin, yetenekleri açısından daha fazla esneklik sağladı. Bunun yanı sıra toplantı ve video konferans yazılımlarını geliştirerek, bulut tabanlı uygulamalarını güçlendirerek kullanıcıları memnun etmeyi başardı.

Analist Hilary Frisch, Bloomberg için yaptığı röportajda ise Microsoft’un son mali başarısının gayet başarılı olduğunu söyledi. Bu başarıyı ise şirketin yazılım, bulut, otomasyon sistemleri ve yapay zeka teknolojilerinden geldiğini düşünüyor.

Microsoft’un güçlü rakipleri de var

Microsoft ve Apple, 2 trilyon dolarlık bu liderlik koltuğunda ABD merkezli şirketler olarak yer alsalar da, liderlik koltuğunu Amazon, Google’ın çatı şirketi Alphabet Inc. gibi piyasa değeri yüksek ve artma potansiyeli bir hayli yüksek olan diğer büyük şirketlere de kaptırabilir.

https://shiftdelete.net/microsoft-2-trilyon-dolarlik-piyasa-degerine-ulasan-ikinci-sirket-oldu

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...