Apple’ın 2022 planlarında düşük kaliteli iPhone var

Share

Apple’ın 2022 yılında satışa sunacağı iPhone 14 serisi ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre daha ucuz iPhone’lar yolda.

Apple’ın gelecek planlarına ilişkin tahminlerde öne çıkan isim Ming-Chi Kuo, Apple’ın 2022 iPhone serisinin uygun fiyatlı 6.1 inç ve 6.7 inç modellerini içermesini bekliyor. 9to5Mac‘e göre analist, Apple’ın gelecek yıl üst seviye 6.1 inç ve 6.7 inç iPhone 14’lerle birlikte iki düşük kaliteli modeli piyasaya süreceğini ifade ettiği yeni bir yatırımcı notu yayınladı.

Yeni iPhone’larda parmak izi sensörü de bekleniyor

Kuo ayrıca uygun fiyatlı 6.7 inçlik modelin 900 dolardan daha ucuza mal olması beklediğini aktardı. 6.7 inçlik iPhone‘u daha erişilebilir hale getirmenin yanı sıra Kuo, 2022 modellerinde ekranın altında parmak izi sensörlerinin bulunmasını da bekliyor.

Apple, kimlik doğrulama için FaceID‘yi kullanmaya başladığından beri en yeni iPhone’ların artık parmak izi okuyucuları yok. Patently Apple tarafından bu yılın başlarında tespit edilen bir patent başvurusu , teknoloji devinin bir ekran altı TouchID teknolojisi geliştirdiğini göstermişti.

Kuo ayrıca, üst düzey modellerin, daha uygun fiyatlı seçeneklere 48 megapiksel genişliğinde bir kamera yükseltmesi ile geleceğini de ifade etti. Yeni yatırımcı notunda bahsettiği dört modeldi, ancak önceki bir tahminde, 2022 serisinin 5.4 inç iPhone mini içermeyeceğini belirtmişti.

Bildiğiniz üzere Mart ayındaki bir Nikkei raporuna göre Apple, yılın ilk 6 ayı boyunca iPhone 12 mini üretimini azalttı. Buna göre şirketin planlanandan en az yüzde 70 daha az birim üreteceği bildiriliyor.

https://shiftdelete.net/apple-buyuk-ekranli-daha-ucuz-iphone-ile-gundemde

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...