50 dolarlık akıllı telefon JioPhone Next tanıtıldı

Share

Hintli holding Reliance, Goolge ile işbirliği içinde gelişrtirdiği JioPhone Next adlı dünyanın en ucuz akıllı telefonunu duyurdu. Cihaz 10 Eylül’de satışa çıkacak.

JioPhone Next adlı akıllı telefonun duyurusu, düzenlenen yıllık basın toplantısında Reliance Başkanı Mukesh Ambani tarafından yapıldı. Dünyanın en ucuz akıllı telefonu olarak lanse edilen yıl sonuna doğru raflardaki yerini alacak.

Akıllı telefonun donanımıyla ilgili ayrıntılar açıklanmadı. Ancak görseller, cihazın tek bir kamera ve arka tarafta bir parmak izi sensörü ile donatıldığını gösteriyor. Mukesh Ambani, JioPhone Next’in 10 Eylül’de satışa çıkacağını, “Hindistan ve dünya çapındaki en ucuz akıllı telefon” olacağını söyledi. Henüz net bir fiyat açıklanmamış olsa da, sızan bilgiler JioPhone Next’in 50 dolardan satılacağı yönünde.

Dünyanın en ucuz akıllı telefonu JioPhone Next tanıtıldı

Alphabet CEO’su Sundar Pichai de akıllı telefonun yazılımı hakkında daha fazla ayrıntı içeren bir açıklama yaptı. JioPhone Next akıllı telefon Android Go işletim sistemini çalıştıracak ve önceden yüklenmiş Google Camera Go, Chrome ve Google Play uygulamalarıyla donatılacak.

300 milyon kullanıcı hâlâ 2G’ye bağlı

Sundar Pichai, Mountain View’daki ekibinin “Android işletim sisteminin bir sürümünü özellikle bu cihaz için optimize ettiğini” söyledi. Basın açıklamasına göre, Android güncellemelerini destekleyecek ve “ek özelliklere” sahip olacak. Fotoğraflarda ayrıca sesli asistan, çevirmen ve artırılmış gerçeklik unsurlarına sahip akıllı kamera desteğinden de bahsedildiği görülüyor.

Dünyanın en ucuz akıllı telefonu JioPhone Next tanıtıldı

Böyle bir akıllı telefonun ortaya çıkmasının ana nedeninin, 300 milyon kullanıcının hala 2G’ye bağlı olması ve kullanıcıları modası geçmiş bir iletişim standardından, son derece uygun fiyatlı bir çözümle kurtarmak olduğu belirtiliyor.

https://www.donanimhaber.com/dunyanin-en-ucuz-akilli-telefonu-jiophone-next-tanitildi--135213

Olgu Atanay

Olgu, Serinletici'ye teknoloji stajyeri olarak hızlı bir giriş yaptı. Aynı hızı yazarlık yolunda kullanma konusunda en ufak bir kuşkusu yok.

You may also like...