EURO 2020 çeyrek final maç programı

Share

Yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle bir yıl ertelenen 16. Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) heyecanı sürüyor. Son 16 turunun tamamlandığı turnuvada çeyrek finale yükselen ekipler belli oldu.

Tarihinde ilk kez ikiden fazla ülkenin ev sahipliği yaptığı organizasyon, 11 farklı ülkede düzenleniyor. İtalya’nın başkenti Roma, İngiltere’nin başkenti Londra, Hollanda’nın başkenti Amsterdam, Danimarka’nın başkenti Kopenhag, Azerbaycan’ın başkenti Bakü, Romanya’nın başkenti Bükreş, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’nin yanı sıra Rusya’nın Saint Petersburg, Almanya’nın Münih, İspanya’nın Sevilla ve İskoçya’nın Glasgow şehri de karşılaşmalara ev sahipliği yapıyor.

2 Temmuz’da başlayacak çeyrek finaller, tek karşılaşma üzerinden oynanacak. Şampiyonanın yarı finalleri ve finali ise Londra’daki Wembley Stadı’nda oynanacak.

İşte çeyrek final eşleşmeleri ve final yolu:

ÇEYREK FİNAL

2 Temmuz Cuma

– İsviçre – İspanya (19.00, St. Petersburg)

– Belçika – İtalya (22:00, Münih)

3 Temmuz Cumartesi

– Çekya – Danimarka (19:00, Bakü)

– Ukrayna – İngiltere (22:00, Roma)

4-5 Temmuz

Maç yok.

YARI FİNAL

6 Temmuz Salı

YF1: ÇF2 galibi – ÇF1 galibi (22.00, Londra)

7 Temmuz Salı

YF2: ÇF4 galibi – ÇF3 galibi (22.00, Londra)

8-9-10 Temmuz

Maç yok

FİNAL

11 Temmuz Pazar

YF1 galibi – YF2 galibi (22.00, Londra)

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...