Hatchback Tesla modeli geliyor

Share

Fiyat açısından daha erişilebilir bir marka haline gelmeyi hedefleyen Tesla, yeni nesil bataryaların da yardımıyla bu hedefini 25 bin dolarlık kompakt hatchback ile başaracak.

Tesla'nın 25 bin dolarlık hatchback modeli rekabeti kızıştıracak

Son dönemde Model 3 ve Model Y satışlarıyla yüzü gülen Tesla, markanın popülerliğini daha da artırmak adına yeni bir segmente giriş yapmaya hazırlanıyor. 2023 yılında geleceği belirtilen kompakt hatchback’in en dikkat çekici yanıysa 25 bin dolar olacağı belirtilen başlangıç fiyatı.

Tesla CEO’su Elon Musk, 25 bin dolarlık kompakt hatchback modeli 2020 yılında duyurmuştu. Bu Tesla’yı fiyat açısından daha rekabetçi bir konuma getirecek otomobilin Volkswagen ID.3 gibi rakiplerle boy ölçüşeceği belirtiliyor. Üstelik gelen bilgiye göre, başlangıç fiyatı rakiplerinden daha düşük olsa da sunduğu menzil daha fazla olacak.

Şu an en ucuz modeli 40 bin dolar seviyesinde olan Tesla, bu fiyat değişimini yine geçtiğimiz yıl duyurulan yeni nesil 4680 batarya hücreleri sayesinde başaracak. Zira yapılan açıklamada bu yeni hücrelerin üretim maliyetini yüzde 50 (kWsa başına 107 dolar) gibi ciddi bir oranda düşürdüğü açıklanmıştı. Aynı zamanda beş kat daha fazla enerji depolayabileceği söylenen bu bataryalar yüzde 16 daha fazla menzil sunacak.

Autocar’ın haberine göre Tesla’nın en ucuz modeli giriş seviyesinden itibaren WLTP’ye göre 400 kilometre menzil sunabilir. Zira Elon Musk, bunun bir Tesla modeli için kabul edilebilir en düşük menzil değeri olduğunu belirtmişti. Öte yandan kompakt hatchback’in en üst versiyonunun 566 kilometre sürüş menziline sahip olabileceği de haberde geçen detaylardan.

Tesla’nın kompakt hatchback modeline ilişkin geçtiğimiz yıl bir çizim paylaşılmıştı. Otomobil tasarım olarak Model 3 ile benzer çizgilere sahip olacak. Autocar’a göre kompakt modelin Avrupa’da satılacak versiyonu, 2022’nin başında faaliyete geçecek olan Berlin fabrikasında üretilecek. Öte yandan daha önceki haberlerde otomobilin Çin’de üretileceği belirtiliyordu.

Şu an için otomobilin piyasaya sürüleceği, başlangıç fiyatı ve yeni bataryaların kullanılacağı dışında resmi bir açıklama yok. Önümüzdeki aylarda konuyla ilgili daha fazla detay öğrenmeyi umuyoruz.

https://www.donanimhaber.com/tesla-nin-25-bin-dolarlik-hatchback-modeli-rekabeti-kizistiracak--135382

Doğan Kanzuk

İş dünyasının deneyimli ismi Doğan Kanzuk, kendine ayırdığı zamandan biraz daha feragat edip ekonomi, para, iş dünyası ve profesyonel hayata dair pek çok şeyi Serinletici penceresinden takipçilerine ulaştırıyor.

You may also like...