Windows 11’e ücretsiz güncelleme süresini sınırlı olabilir

Share

Microsoft, Windows 10’dan, Windows 11’e geçiş sürecinin ücretsiz olacağını açıklamıştı. Ancak şirket, ücretsiz güncelleme süresinin kısıtlanabileceğinin sinyallerini verdi.

Windows 11 duyurusunun ardından Microsoft, Windows 10 kullanıcılarının yeni ürüne ücretsiz olarak yükseltme yapabileceklerini duyurdu. Ancak bunun için sınırlı bir zamanları olacak.

Firmadan konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

“Uygun sistemler için ücretsiz yükseltme konusunda belirli bir bitiş tarihi yoktur. Ancak Microsoft, sonunda ücretsiz güncellemeleri sağlamayı durdurma hakkını saklı tutar. Bitiş tarihi, güncellemenin büyük ölçekte başlatılmasından bir yıl sonrasına kadar gelmeyecek.”

Windows 11'e ücretsiz geçiş süresi kısıtlı olabilir

Şirket tarafından yapılan bu resmi açıklama sonrasında endişelenmenize gerek olmadığını söyleyelim. Kullanıcıların Windows 11’e ücretsiz olarak yükseltmek için en az bir yılı olacak. Ancak güncelleme farklı bölge ve ülkelerde aşamalı olarak yayınlanacak. Yani, bulundukları bölgelere göre kullanıcılar Windows 11’e daha erken veya daha geç geçiş yapabilecekler.

Başka bir deyişle, kullanıcılar 2022 yılı boyunca kesinlikle Windows 10’dan Windows 11’e ücretsiz geçiş yapabilecekler. Ancak bu olasılığın 2023’te devam edip etmeyeceği hala bir soru işareti.

https://www.donanimhaber.com/windows-11-e-ucretsiz-gecis-suresi-kisitli-olabilir--135714

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...