The Last of Us dizisinin ilk sezonu on bölüm olacak

Share

HBO yapımı The Last of Us dizisinden yeni bilgiler ortaya çıktı. Oyun dünyasında önemli bir marka olan yapımın uyarlaması için çekimler başladı. Setten fotoğrafların da yayınlandığı dizinin ilk sezonunun kaç bölümden oluşacağı belli oldu.

Basının sorularını yanıtlayan yapımcı-yazar Craig Mazin, The Last of Us için kaç tane yönetmenle çalışacaklarını da duyurdu. Buna göre merakla beklenen dizinin birinci sezonu, on bölümden oluşacak. Ayrıca bu on bölüm için toplam beş yönetmen kamera arkasına geçecek.

Craig Mazin, kamera arkasına geçecek kişilerin isimlerini vermedi. Detaylı sayıları vermekten ise çekinmeyen yapımcı, hangi bölümü kimin yöneteceğini de açıklamadı. Ancak Mazin, yönetmenleri yeteneklerine göre bölümlere dağıttıklarını belirtti.

Ortaya atılan iddialara göre beş yönetmenden üçü belli. Ali Abbasi, Kantemir Balagov ve Jasmila Zbanic, söylentiler ışığında projede kamera arkasında yer alacaklar. Bununla birlikte kalan iki kişilik yer için ismi geçen yönetmen yok.

The Last of Us

İskoçya‘da çekimleri süren dizide, çoğunluk olarak gündüz sahnelerinin çekildiği öğrenildi. Bunun nedeni olarak ise Calgary kentinin, sadece 4 saatlik uygun karanlığa sahip olması gösterildi. Bu konuda da yorum yapan Craig Mazin, lojistik sebeplerden dolayı gündüz sahnelerine daha çok önem verdiklerini belirtti.

Dizinin oyuncu kadrosu ve çıkış tarihi

Başrollerinde Pedro Pascal (Joel) ve Bella Ramsey‘nin (Ellie) yer aldığı dizinin, senaristliğini Neil Druckman ve Craig Mazin gerçekleştiriyor. Oyunların yönetmenliğini yapan Neil Druckman, dizinin ana kaynağa oldukça benzer olacağını açıkladı. Ancak ünlü yazar bazı durumlarda mekan farklılıkları nedeniyle sapmalar görülebileceğini açıkladı.

Yakın gelecekte geçen hikaye, korku ve dram ögeleri ile dikkat çekiyor. Kesin çıkış tarihi verilmeyen dizinin, önümüzdeki yılın sonlarında bizleri karşılaması bekleniyor. Oyun dünyasında geniş bir hayran kitlesine sahip olan seri, yeni yapım ile evrenini genişletmeye devam edecek.

https://shiftdelete.net/the-last-of-us-dizi-yonetmeni

Olgu Atanay

Olgu, Serinletici'ye teknoloji stajyeri olarak hızlı bir giriş yaptı. Aynı hızı yazarlık yolunda kullanma konusunda en ufak bir kuşkusu yok.

You may also like...