Boğaziçi Üniversitesi rektörü Melih Bulu görevden alındı

Share

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alındı.

Melih Bulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1 Ocak 2021 tarihli kararnamesi ile Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine getirilmişti. Karar, 1 Ocak’ta Resmi Gazete yayımlanmadığından ötürü 2 Ocak 2021’de Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.

Bulu’nun göreve atanmasının ardından, rektörün seçimle belirlenmesini isteyen öğrenci ve akademisyenler Boğaziçi Üniversitesi’nde protesto gösterileri düzenlenmeye başlamıştı. Protestolar o günden bu yana sürüyordu.

Protestolara diğer üniversitelerden de destek gelmişti. Gösterilerde çok sayıda öğrenci gözaltına alındı, bazılarının elektronik kelepçe takılarak ev hapsine alınması tepki çekti.

resmi gazetede yayımlanan karar

Melih Bulu kimdir?

17 Ocak 2020’de Haliç Üniversitesi rektörlüğüne atan Bulu, bu görevde bir yılı dolmadan Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atandı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden 1992 yılında mezun olan Bulu, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde yaptı.

Haliç Üniversitesi’nde yer alan özgeçmişine göre, TUSAŞ’da proje mühendisi olarak CASA, Atak Helikopter ve F-16 programlarında çalıştı.

Bulu 2009 yılında tam zamanlı olarak başladığı akademik kariyerinde İstinye Üniversitesi’nin de kurucu rektörlüğü görevini yaptı. Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğü Bulu’nun bu seviyede üçüncü göreviydi.

Bulu’nun asıl tartışma yaratan kariyeri ise siyasi alanda oldu. 2002’de AKP Sarıyer ilçe teşkilatı kurucusu olan Bulu, 2015’te AKP İstanbul Milletvekili Aday Adayı olarak seçimlere katıldı.

BBC

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...