Twitter Fleets yayından kaldırılıyor

Share

Kasım ayında Twitter tarafından duyurulan ve Instagram hikayeler, Facebook hikayeler ve Snapchat özellikleri ile rekabet etmek için duyurduğu Fleets özelliğini rafa kaldırıyor.

2020 yılının başında duyurulan Fleets, bazı ülkelerde test edilmeye başlanmıştı. Şirket, geçtiğimiz Kasım ayında da özelliğin tüm dünyada kullanıma açıldığını açıklamıştı.

Twitter Fleets’in kapanması, kullanıcılar tarafından ilgi görmemesi olarak yorumlandı. Buna göre Twitter Fleets, 3 Ağustos’tan itibaren kullanımdan kaldırılacak.

Şirket, Fleets’in insanların “Twitter’da sohbete katılırken kendilerini daha rahat hissetmelerine” yardımcı olacağını umduğunu, ancak Twitter’ın beklediği gibi Fleets ile Twitter’a katılanların sayısında bir artış olmadığını söyledi.

https://twitter.com/Twitter/status/1415362679095635970?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1415362679095635970%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fshiftdelete.net%2Ftwitter-fleets-icin-yolun-sonuna-gelindi

Sosyal ağ yönetiminden yapılan açıklama ise şu şekilde:

Twitter’ın tüm özelliklerini geliştiriyoruz ve herkese açık sohbete hizmet etmek için daha büyük, daha cesur şeyler deniyoruz. Kullanıcılarımız için neyin işe yaradığını değerlendireceğiz. Twitter kullanan kişilere daha iyi hizmet vermenin daha iyi bir yolu olduğunda sohbetlere katılmanın, geri bildirimleri dinlemenin ve yön değiştirmenin yeni yollarını oluşturmaya devam edeceğiz.

İleriye dönük olarak Twitter, Fleets’ten öğrendiklerini, insanların “konuşmaya katılması” için başka yollar yaratmaya odaklanmak için kullanacağını ve “insanları Twitter’a katılmaktan alıkoyan şeyleri” ele almanın yeni yollarını bulacağını belirtti.

https://shiftdelete.net/twitter-fleets-icin-yolun-sonuna-gelindi

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...