Telefon kullanıcılarının çoğu cihazlarının onları dinlediğini düşünüyor

Share

Birleşik Krallık’ta YouGov anket şirketi tarafından yapılan bir araştırma sonucunda katılımcıların üçte ikisi akıllı telefonların konuşmalarını dinlediğini düşündüğünü belirtti.

YouGov tarafından yapılan bir ankette İngiltere’de yaşayan akıllı telefon kullanıcılarının çoğunun cihazları tarafından dinlendiğini düşündüğü ortaya çıktı. Anket 2.000’den fazla yetişkin kullanıcıdan veri toplayarak yapıldı. Katılımcıların üçte ikisi (%66) cihazların onları dinleyerek karşılarına belli reklamları çıkardığına inandıklarını belirtti.

Gençler daha şüpheci

Ankette ayrıca genç insanların yaşlılara göre akıllı telefonlara daha şüpheci yaklaştığı da görüldü. Bu sonuca 18-24 yaş arasındaki katılımcıların yüzde 74’ünün konuştukları konu ile ilgili reklamları fark ettiğini söylemesiyle ulaşıldı.

55 yaş üstü insanların yüzde 54’ü ise belli reklamlarla karşılaştıklarını söyledi. Ancak bu sayının sadece yüzde 9’u telefonlarının onları dinlediğine inandığını ifade etti.

Çoğu insan telefonlarının onları dinlediğini düşünüyor

Akıllı telefon kullanıcılarının gerçekten ne kadar dinlenebileceği oldukça tartışmalı bir konu. Çoğu dev teknoloji şirketi bu iddiaları reddediyor. Ancak 2019 yılında Google, ses tanıma teknolojisinin geliştirilebilmesi için Google Home hoparlörlerinde kullanıcıların çalışanlar tarafından dinlendiğini itiraf etmişti. Bu kayıtların da Google Home ve Google Asistan yapay zekâsını geliştirmek için olduğu açıklanmıştı.

Çoğu şirket tarafından akıllı telefonların kullanıcılarını dinlediği reddedilse de dünya üzerinde hatırı sayılır miktarda insan telefonu tarafından dinlenildiğini düşünüyor.

https://www.donanimhaber.com/cogu-insan-telefonlarinin-onlari-dinledigini-dusunuyor--136392

Doğan Kanzuk

İş dünyasının deneyimli ismi Doğan Kanzuk, kendine ayırdığı zamandan biraz daha feragat edip ekonomi, para, iş dünyası ve profesyonel hayata dair pek çok şeyi Serinletici penceresinden takipçilerine ulaştırıyor.

You may also like...