WhatsApp, 2 milyon hesabı engelledi

Share

WhatsApp, dolandırıcılığı önlemek ve sahte haberlerin yayılmasını durdurmak için Hindistan’da iki milyondan fazla kullanıcıyı engelledi.

Yaklaşık iki milyar kullanıcısı olan mesajlaşma uygulaması, bir ay içinde (15 Mayıs ile 15 Haziran arasında) kural ihlali yapan hesapları temizledi. Şirket, yüksek ve anormal oranda mesaj gönderen kullanıcıları hedeflediğini söyledi. WhatsApp, yasakların yüzde 95’inden fazlasının otomatik veya toplu mesajlaşmanın yetkisiz kullanımından kaynaklandığını ekledi.

Kullanıcılar mesajları pek çok kere ilettiğinde yasaklar tetiklendi ve uygulamanın bir mesajın diğer kişilere veya gruplara kaç kez iletilebileceğine ilişkin koyduğu yeni sınırını aştı. Nisan 2020’de açıklanan sınır, spam mesajların ve dolandırıcılığın yayılmasıyla mücadele etmek için uygulanmaya başlandı.

Hindistan, 400 milyondan fazla kullanıcısıyla WhatsApp’ın en büyük pazarı olsa da ülke genelinde yaşanan şiddet olaylarında sahte haberler içeren mesajlar sorumlu tutuldu.

Sözcü

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...