Mercedes EQS’teki arka tekerlek yönlendirme, yıllık abonelik şeklinde sunulacak

Share

Otomotiv devleri, ürettikleri araçlardaki bazı gelişmiş özellikleri ‘abonelik’ şeklinde sunma fikrine ısınmaya başladı. Gelen haberlere göre bu uygulamanın en yeni örneklerinden biri de Mercedes-Benz EQS olacak.

Elektrikli lüks sedanda arka tekerlekleri 4.5 veya 10 derece açılandıran ‘arka aks yönlendirme sistemi’ bulunuyor. Görünüşe göre Alman marka bu özellikle ilgili pazara bağlı olarak değişen farklı planları mevcut. Örneğin ABD’de satılacak EQS modellerinde 10 derece açılandırma standart olacak.

Almanya’nın da dahil olduğu bazı pazarlarda ise arka tekerlekler standart olarak 4.5 dereceye kadar açılanabilecek. 10 derece için gereken donanım tüm araçlarda hazır olacak fakat bu özelliği açmak için kablosuz güncelleme gerekecek. Örneğin Alman müşterilerin bu özellik için yıllık 489 euro, ya da 3 yıllık 1169 euro ödemesi gerekecek.

Dikkat çeken bir diğer detay ise yukarıda bahsi geçen özelliğin 360 derece kamera sistemini de içeren park paketini gerektiriyor olması. Verilen bilgiye göre bu sistem de opsiyonlar arasında ve değeri 1130 euro.

https://www.donanimhaber.com/mercedes-eqs-in-bu-ozelligi-icin-yillik-ucret-odemek-gerekiyor--136699

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...