Amazon, Bitcon ile ödeme kabul etmeyi planlamıyor

Share

Kripto para birimlerine yönelik ilgi devam ederken; “dünyanın en büyük e-ticaret devi Amazon, Bitcoin ile ödeme kabul edecek” söylentileri infial yarattı. Dün 40 bin doları yeniden zorlayan Bitcoin’in ivme kazanmasında spekülasyonların payı olduğu ihtimali üzerinde durulmaktaydı. Kripto paralarla haşır neşir olanları heyecanlandıran o iddialara Amazon’dan yanıt gecikmedi.

Bitcoin, Ethereum başta olmak üzere dünya üzerindeki bütün kripto para birimlerinin popülaritesi artmaya devam ediyor. Küçük bir hatırlatma yapmak gerekirse: Nisan ayında kullanıcıların kişisel hesaplarında kripto varlıklarını barındırmalarına izin vermeye başlayan PayPal’ın ardından yükselişini pekiştiren Bitcoin, geçen ay El Salvador’un resmi para birimi olmuştu. Ancak piyasadan gelen olumsuz gelişmeler nedeniyle değeri aylar öncekine kıyasla düşmüş durumda.

Amazon, Bitcoin ile ödeme kabul edeceği haberlerine e-posta ile yanıt verdi. CoinDesk ekibine gönderilen cevapta bir şirket sözcüsü, “kripto para birimleri konusunda özel çalışmalarımız olduğunu iddia eden spekülasyonlar doğru değildir” açıklamasını yaptı. Ancak kapıları tam olarak kapatmayan sözcü, “bunun Amazon’dan alışveriş yapan insanları nasıl etkileyeceğini araştırmaya devam ediyoruz” dedi.

Amazon binlerce ürünü neden imha ediyor?

Açıklamadan anlaşılacağı üzere Amazon’un Bitcoin veya herhangi bir kripto para birimini kabul etme planı yok. Sözcü yaptığı açıklamada bu fikri değerlendirmeye aldıklarını açıkça belirtiyor. Ancak bahse konu olan değerlendirme sonucunda kripto para birimleriyle ödemenin hayata geçeceği kesin değil.

Yatırımcıların ümidi boşa çıktı

Bitcoin’in son yıllardaki grafiğine baktığımızda, ani inişler ve çıkışlarla karşılaşıyoruz. Elon Musk’ın ardı arkası kesilmeyen olumsuz paylaşımları nedeniyle zor günlerden geçen para biriminin son haftalardaki durumu iyiye gitmiyordu. 30 bin dolara kadar gerileyen BTC, Amazon söylentisinin de etkisiyle ani bir yükselişle 40 bin dolara yaklaştı. Ama ne yazık ki beklentiler gerçeği yansıtmadı.

Haberin yazıldığı saatte 1 Bitcoin yaklaşık 36 bin dolara karşılık geliyor.

https://shiftdelete.net/amazon-bitcoin-aciklamasi-odeme-kabul-edecek-mi

Doğan Kanzuk

İş dünyasının deneyimli ismi Doğan Kanzuk, kendine ayırdığı zamandan biraz daha feragat edip ekonomi, para, iş dünyası ve profesyonel hayata dair pek çok şeyi Serinletici penceresinden takipçilerine ulaştırıyor.

You may also like...