Mercedes’in tüm modelleri elektrikli olacak

Share

Alman Daimler Perşembe günü yaptığı açıklamada pazar koşullarının elverişli olması durumunda Mercedes-Benz markası için tüm araçlarını elektrik motoruna geçireceğini söyledi.

Daimler yaptığı açıklamada elektrikli araçlara geçiş mimarisini üç kategoride açıkladı: MB.EA orta ve geniş boyutlu yolcu otomobilleri ile ilişkili olacak, AMG.EA performans araçlarına odaklanacak ve VAN.EA hafif ticari araçlar ve minibüslerle ilişkili olacak. Bu modellerle gelen yeni otomobiller sadece elektrikli olacak.

2025’ten sonra Mercedes müşterileri firmanın ürettiği her model için tümüyle elektrikli motor seçeneğine sahip olacaklar. Şirket yaptığı açıklamada Elektrikli araçların satışlarının ve talebinin oldukça hızlandığını ve özellikle lüks araç segmentinde pasta payı kaptıklarını belirtti, tam da Mercedes-Benz’in ait olduğu sınıfta.

Mercedes-Benz’in yönetim kurulu başkanı Ola Källenius, dönüm noktasının çok yaklaştığını ve tümüyle elektriğe geçiş zamanı geldiğinde hazır olacaklarını belirtti.

Daimler’in yatırım planlarında Mercedes-Benz’in ARGE harcamaları için elektrikli otomobil teknolojilerine 40 milyar Euro yatırım yapmak var. Bu alanda Avrupa’nın önde gelen firmalarıyla partnerlikler yapılacak ve geleceğin pil ve hücre teknolojileri geliştirilecek.

Mercedes elektrik motoruna geçiyor, işte detaylar

İngiltere hükümetinin 2030’dan sonra hafif ticari ve minibüsler için, 2035’den sonra da otomobiller için sıfır emisyon değeri sağlamayan araçların satışını yasaklamayı planlaması otomobil devlerini telaşlandırdı. Ayrıca Avrupa Birliği komisyonunda da bu konu tartışılıyor.

Bu ayın başlarında Volkswagen grup yaptığı açıklamalarda 2030’da sattıkları araçların yarısının sıfır emisyon değeri taşıyacağını açıklamıştı. Ayrıca 2040’ta sattıkları araçların neredeyse %100’ü elektrikli olacak.

https://www.donanimhaber.com/mercedes-elektrik-motoruna-geciyor-iste-detaylar--136722

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...