Spotify üçüncü çeyrekte 23,6 milyon dolar zarar etti

Share

Spotify, aylık 365 milyon aktif kullanıcıya ulaştı, ancak tahmin hedeflerini tutturamadı. Fazla sayıda ücretli abonelik sayılarına rağmen 23,6 milyon dolar zarar ettiklerini bildirdi.

Spotify, artan maliyetlerini dengelemek için yeterli bir ücretle abone ve reklam geliri elde ederek uzun süredir net bir zarar ile faaliyet gösteriyor. Şirket, nadir olarak bazı çeyreklerde kâr bildirebiliyor.

Wall Street Journal, Spotify’ın toplam aylık aktif kullanıcı tahminine erişemediğini açıkladı. Hedefine ulaşamamasına rağmen Spotify, aktif kullanıcı sayısını bir önceki yıla göre %22 artırarak 365 milyona çıkardı.

Şu anda 165 milyon ücretli abone var ki bu, bir önceki çeyreğe göre %20 daha yüksek ve Spotify’ın hedeflerini karşılıyor. Ancak Spotify, yıllık büyüme hedefini yaklaşık 400 milyon aktif kullanıcı ve 177 milyon ücretli kullanıcıya indirdi.

Kullanıcı sayısındaki artışa ve iyileşen reklam performansına rağmen şirket, kâr edememiş ve nakit akışı da önemli ölçüde düşmüştür. Spotify, bir önceki yılın çeyreğindeki 48 milyon dolara karşılık yalnızca 40 milyon dolar gelir elde etti.

Spotify, üçüncü çeyrekte 23,6 milyon dolar zarar bildirdi

Devam eden kâr eksikliği nedeniyle çıkan tartışmalar Spotify’ı kötü etkiledi. Şirket, müzik dağıtımı ve ödemeleri ile ilgili çok sayıda davaya dahil oldu.

Spotify’ın ana rakibi Apple Music’in sanatçılara akış başına Spotify’ın iki katı ücret ödediği biliniyor. Her iki şirket de benzer ücret alıyor olsa da Apple reklam destekli bir kullanış olanağı sunmuyor.

Spotify, nihayetinde finansal olasılıkları kendi lehine çevirebilmek için podcasting’e yöneliyor.

Apple aktif kullanıcı sayılarını düzenli olarak paylaşmadığından karşılaştırma yapmak zor, ancak sayının Haziran 2020’de 72 milyon civarında olduğu tahmin ediliyordu. Apple Music yılda tahmini %30 ila %40 arasında büyümeye devam ederse, şirket 2021’de 100 milyon ücretli aboneyi geçebilir.

https://www.donanimhaber.com/spotify-ucuncu-ceyrekte-23-6-milyon-dolar-zarar-bildirdi--136845

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...